​Сенат США майже одностайно висловив підтримку на користь НАТО і закликав Трампа протистояти путіну

Законодавці США майже одностайно висловили підтримку на користь НАТО в той час, коли президент Дональд Трамп неодноразово критикував Альянс напередодні зустрічі лідерів країн НАТО в Брюсселі, повідомляє «Голос Америки».


«Сенат Конгресу США переважною більшістю голосів – 97 проти 2 – закликав президента Трампа підтримувати союзників по НАТО та протистояти президенту путіну», - заявив лідер сенатської меншості сенатор-демократ Чак Шумер у Twitter.

Резолюція закликає Дональда Трампа завершити розробку широкомасштабної стратегії протидії російським ворожим зусиллям, спрямованим на підрив західних демократичних інститутів.

Резолюція на підтримку НАТО розглядається законодавцями як противага заявам Трампа, в яких він критикує країн-членів альянсу за недостатні бюджетні витрати на підтримку обороноздатності.

«США витрачає набагато більше, ніж будь-яка країна-член НАТО. Це несправедливо і неприйнятно» - заявляв президент у своєму Twitter 9 липня.

Нагадаємо, що Дональд Трамп виступив з різкою критикою позиції Німеччини на зустрічі лідерів країн НАТО, що відбулась в середу в резиденції посла США до Бельгії перед початком офіційної програми саміту.

Звертаючись до генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберґа, Трамп розкритикував Німеччину за підтримку проекту російського газового проекту «Північний потік 2», а також за те, що Німеччина повільно рухається в напрямку виконання цілей витрат на НАТО.

Чак Шумер. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Рашисты совершили два преступных удара по Харькову и Одессе, обстреляв баллистическими ракетами С-300 и Искандер жилые районы обеих городов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.