​Американські ЗМІ побачили зловживання коштами інавгураційного комітету Трампа. Білий дім це заперечує

Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс виступила з заявою, в якій спростувала будь-який зв'язок Білого дому зі звинуваченнями у зловживаннях коштами інавгураційного комітету Дональда Трампа, повідомляє «Голос Америки».


В понеділок прокурори Мангеттена направили вимогу на вилучення документів, пов'язаних з неприбутковими організаціями – донорами Комітету, повідомляють американські ЗМІ. За законами США, комітет не має права приймати гроші від іноземних громадян, однак іноземці можуть відвідати інавгурацію, якщо вони не платили за квитки.

Коментуючи вимогу вилучення документів в коментарі CNN, Сандерс зазначила: «Я знаю, що це жодним чином не пов'язане з Білим домом».

«Спільне тут – істерія стосовно того факту, що цей президент став президентом, - додала вона. - Спільне те, що забагато ненависті, і тому вони шукають будь-що, щоб створити і пов'язати проблеми з цим президентом».

Раніше цього року The New York Times писав, що американські прокурори досліджують те, як проросійські українські політики отримали запрошення на урочистості з нагоди інавгурації президента Трампа, що відбулись у січні 2017 року. Зокрема, прокурори намагаються з'ясувати, чи не були використані підставні особи для того, щоб приховати виплати на користь Інавгураційного комітету.

Також, зазначало видання, прокурорів цікавить, що робили більше десятка українських політиків під час свого візиту до Вашингтона у час інавгурації.

Українці, які відвідали інавгурацію, представляли різні погляди, включаючи прихильні до москви, наголошує видання. Деякі з них намагались представити себе в якості посередників з питання «мирного врегулювання» конфлікту з росією, через який проти росії було запроваджено санкції.

Сара Сандерс. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.