​Для українців дуже важливими є справедливе судочинство та вільна преса - результати опитування Pew Research

Американський соціологічний центр Pew Research провів опитування громадської думки в країнах Європи. Опитування надає інформацію про громадські настрої через 30 років після падіння комунізму. Попередні подібні опитування проводились в 1991, а також у 2009 році, повідомляє «Голос Америки».


Переглянути профіль у Twitter

Теперішнє опитування засвідчило - значна частина мешканців Центральної та Східної Європи підтримують ринкові та демократичні перетворення, але переживають через своє політичне та економічне майбутнє, йдеться в дослідженні.

Переглянути профіль у Twitter

Згідно до результатів дослідження, 51% опитаних українців підтримують перехід до багатопартійної системи, 35% не підтримують. 47% опитаних українців підтримують перехід до ринкової економіки, в той час як 38% висловились проти. Як і в Україні, більше третини опитаних в Болгарії не підтримують перехід до багатопартійної системи та ринкової економіки. Майже половина опитуваних у росії не підтримують трансформацію. Водночас, 70-80% поляків, мешканців країн Балтії ці перетворення схвалюють.

В Україні, як і в Угорщині та Литві, зазначають соціологи, підтримка багатопартійності та ринкової економіки знижувалась з 1991 року до 2009, але за останнє десятиліття – зросла. росія залишилась єдиною країною регіону, де підтримка багатопартійності та ринкової економіки значно знизилась з 2009 року, зауважують дослідники.

Одним з факторів, який спонукає до розчарування тим, як працює демократія, є зневіра в політичних елітах, які, як вважається, не дбають про те, що думають громадяни, наголошують аналітики. Згідно до опитування, 80% мешканців України вважають, що обрані політики не зважають на думку громадян.

Серед основоположних принципів демократії найбільш важливими українці вважають чесне судочинство, а також вільну пресу. На третьому місці – регулярне проведення виборів.

Переглянути профіль у Twitter

А от що стосується очікувань покращення для наступних поколінь, українці виявились найбільшими оптимістами в регіоні. 61% опитаних в Україні очікують, що економічний стан дітей буде кращим, ніж стан теперішнього покоління. Близькі до цих значень – настрої серед поляків та литовців.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.