​Конгресмени США зацікавилися зустріччю Зеленського з головою Світового банку і чи не пов'язано це з політикою Трампа

Шестеро американських конгресменів від Демократичної партії США звернулись з листом до президента Світового банку Девіда Мальпасса, висловивши своє занепокоєння тим «враженням», яке створив візит Мальпасса до України в серпні 2019 року. Конгресмени також вказали, що з часу візиту Світовий банк не затверджував нових проектів для України, повідомляє «Голос Америки».


«Нас непокоїть, що Ваша зустріч з Володимиром Зеленським від 23 серпня 2019 року співпала з активною стадією зусиль президента Трампа ... спрямованих на вчинення тиску на президента України Володимира Зеленського з метою відкрити кримінальне розслідування дій його політичних опонентів», - йдеться у листі, підписаному конгресменами Денні Геком, Джиммі Гаймсом, Едом Перлмуттером, Хуаном Варгасом, Дженніфер Векстон та Стівеном Лінчем.

Звинувачення проти Трампа в тиску на Україну, з метою отримати політичні розслідування проти родини колишнього віце-президента США і політичного опонента Трампа Джо Байдена, лягли в основу голосування за імпічмент американського президента в Палаті представників США.

«З часу Вашого візиту Світовий банк не схвалював нових проектів для України, тому ми хочемо більше дізнатись про мету Вашого візиту до Києва і поділитись тим, що може зробити Світовий банк, щоб допомогти Україні та її народові у розвитку», - наголошується в листі.

Конгресмени задали дев'ять конкретних питань щодо подорожі Мальпасса до України у серпні 2019 року. Зокрема, їх цікавило, чи хтось, крім посадовців банку, супроводжував Мальпасса на зустрічах, чи була на всіх зустрічах присутньою Сату Кахконен – директорка Світового банку з питань Білорусі, Молдови та України, чи обговорювалось питання родини Байденів та «Бурізми», чи були відстрочки та затримки у схваленні проектів для України протягом минулих шести місяців.

Президента Світового банку за традицією призначає американська сторона. У квітні 2019 року Девіда Мальпасса, колишнього високопосадовця Міністерства фінансів США, було призначено президентом Світового банку за поданням президента США Дональда Трампа.

Девід Мальпасс. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.