​Дональд Трамп хоче перенести саміт «Великої сімки» на осінь та запросити до неї росію та інших

Президент США має намір відкласти саміт «Великої сімки» до вересня (або пізніше) і запросити на зустріч росію, Австралію, Південну Корею та Індію. Про це Дональд Трамп заявив у суботу в літаку під час подорожі з Флориди до Вашингтона, повідомляє «Голос Америки».


Європейські країни наразі не відреагували на пропозицію американського президента. Прес-служба німецького уряду заявила, що «очікує більше інформації» на цю тему. «Я відкладаю його (самміт - ред.), тому що я не відчуваю, що як «Велика сімка» ця група належним чином презентує те, що відбувається у світі», - заявив президент США.

У Південній Кореї знають про запрошення Трампа і готові обговорити це питання зі Сполученими Штатами. Про це журналістам видання «Рейтер» у неділю повідомив представник уряду країни у Сеулі.

Наразі невідомо, чи бажання Трампа запросити додаткові країни до «Великої сімки» є наміром на постійно розширити формат групи.

Раніше Дональд Трамп кілька разів пропонував додати росію до цієї групи через, як він заявляв, глобально стратегічну важливість москви.

росія втратила право перебувати у «Великій сімці» у 2014 році після того, як анексувала український Крим. Наразі, до складу «Великої сімки» входять США, Британія, Франція, Японія, Німеччина, Італія, Канада.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.