​Прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас не виключила варіант відправити війська в Україну, щоб перемогти путіна

Прем'єрка Естонії Кая Каллас заявила, що розглядається «все», щоб допомогти Україні перемогти російського президента путіна.

Глава естонського уряду заявила, що лідери повинні обговорити всі можливості за закритими дверима, включаючи те, що ще можна зробити для допомоги Україні. «Я думаю, що це також сигнали, які ми надсилаємо росії, що ми не виключаємо різних речей. Тому що всі країни зрозуміли, що ми повинні зробити все, щоб Україна виграла, а росія програла цю війну», - сказала Каллас у подкасті Politico, повідомляє Голос Америки.

Її слова пролунали через кілька днів після того, як президент Франції Еммануель Макрон натякнув, що існує можливість відправити сухопутні війська на допомогу Києву.

«Зараз немає згоди щодо офіційного, санкціонованого відрядження сухопутних військ. Але в перспективі нічого не треба виключати. Ми зробимо все, що треба, аби росія у цій війні не перемогла», - сказав Макрон журналістам після надзвичайного саміту у Парижі за участі лідерів ЄС і представників Великої Британії і США.

У французькому Міністерстві закордонних справ роз'яснили у вівторок, що французькі військові не брали б участь у бойових діях, але могли б допомогти в розмінуванні, кіберзахисті, виробництві зброї.

Також напередодні командувач військами Нідерландів Онно Ейхелшейм заявив, що поки не на часі говорити про можливість того, щоб Нідерланди надсилали військових до України, однак вказав, що всі варіанти мають залишатись «відкритими».

Водночас НАТО та низка інших країн заперечили можливість застосування їхніх військ на території України. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що альянс не планує надсилати війська в Україну.

Про відсутність будь-яких планів надсилати війська в Україну також заявили офіційні особи Німеччини, Швеції, Польщі, Угорщини та Чехії.

Речник Державного департаменту США Метью Міллер днями також зазначив, що США не допускають такої можливості.

«Президент дав зрозуміти, що США не надсилатимуть війська воювати в Україну. Генеральний секретар НАТО виключив участь військ НАТО в Україні... шлях до перемоги України зараз лежить через Палату представників Сполучених Штатів. Це те, що найбільше потрібно Україні», - сказав Міллер, маючи на увазі заклик адміністрації Джо Байдена до спікера-республіканця Палати представників Майка Джонсона винести на голосування законопроєкт про фінансування допомоги Україні та іншим союзникам США.

Кая Каллас та Еммануель Макрон. Фото AFP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.