​Конгрес США може ухвалити законопроєкт про допомогу Україні не раніше травня і не той, який пропонувала адміністрація Байдена

У Сполучених Штатах й за їхніми межами тривають дискусії щодо вірогідності та строків ухвалення Палатою представників Конгресу додаткової допомоги України, яка стає дедалі нагальнішою для повноцінної спроможності України протистояти подальшим просуванням росії на полі бою, повідомляєГолос Америки.


Спікер Палати представників Майк Джонсон раніше натякав на можливість швидкого розгляду пакета допомоги Україні, однак після того, як буде розглянуто бюджет США для уникнення урядового «шатдауну» та після повернення конгресменів з весняних канікул до роботи 9-го квітня.

Однак, як повідомило у середу, 3-го квітня, агентство Bloomberg, розгляд Палатою представників допомоги Україні малоймовірний до середини квітня, а можливо, й пізніше, адже спікер Джонсон досі шукає способи пом’якшити опозицію до нього крайньоправих республіканців.

У коментарі агентству прессекретар Джонсона додав, що коли той говорив про швидкий розгляд допомоги Україні, то не ставив жодних конкретних часових рамок, і наразі він радиться щодо цього зі своїми однопартійцями.

Імовірно, пише Bloomberg, рішення про те, в якому напрямку й у якому форматі рухатись далі, спікер може ухвалити протягом цих вихідних, 6-7-го квітня.

Що стосується суті пакета допомоги, то Джонсон говорив про законопроєкт із певними оновленнями, який буде відрізнятися від того, який був ухвалений Сенатом у лютому цього року. Утім, команда Джонсона поки не оприлюднила конкретних напрацювань.

Водночас спікер висловив кілька ідей з цього приводу, зокрема, запропонувавши надати допомогу Україні в кредит як свого роду позику. Також лунала пропозиція використати для оплати такої допомоги заморожені активи російських олігархів.

Своєю чергою, видання Politico повідомляє, що «помічники президента Джо Байдена за лаштунками без розголосу працюють, щоб забезпечити, що спікер Майк Джонсон зможе винести на голосування пакет допомоги Україні на 60 мільярдів доларів, й пережити це з політичного погляду», тобто зберегти свою посаду.

За словами двох посадовців адміністрації, Білий дім підтримує контакт з офісом Джонсона щодо допомоги Україні впродовж двотижневої перерви в Конгресі. Й хоча Білий дім продовжує публічно тиснути на республіканців Палати представників щодо ухвалення допомоги Україні, президент і його команда загалом утримувалися від занадто агресивних нападок на спікера, надаючи йому простір для маневру.

Видання зауважує, що наразі не відомо, яким буде фінальний варіант законопроєкту, але адміністрація Байдена вірить, що, врешті-решт, його буде ухвалено.

Майк Джонсон. Фото Bloomberg



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

На линии фронта произошло 131 боевое столкновение, очень высокая боевая интенсивность, враг напирает на Бахмутском и Авдеевском направлениях

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.