Депутат Європарламенту: Справа Власенка є наступною справою політичної юстиції в Україні

rebekka vlasenko

 
Депутат Європарламенту Ребекка Хармс називає політичною справу щодо відбирання депутатської недоторканності у народного депутата Сергія Власенка. Про це вона сказала на брифінгу у Вищому адміністративному суді України, де сьогодні розглядалася справа про позбавлення депутатського мандату захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка, повідомляє byut.com.ua.


«Для мене дуже жахливим є той факт, що в Україні спостерігається намагання через судову владу переглянути результати виборів. Я вважаю, що пан Власенко був законно обраний українським народом, отримав мандат народного депутата і немає жодних причин вважати за правильно позбавити його або депутатського імунітету, або мандату, який він отримав в результаті виборів», - сказала депутат Європарламенту.

Вона також заявила, що ці умови, в яких відбувається засідання, і ці аргументи, ті закиди, які були почуті нею під час судового засідання - є абсурдні і не можуть розглядатися в рамках правової держави. Пані Хармс зазначила, що до цього вона не брала участі в жодному судовому засіданні в Україні, але умови сьогоднішнього засідання розцінює як нелюдські.

«Для мене, як з’ясувалося, на позовній заяві була відсутня дата і суд вважає це нормальним – є абсурдним», - сказала депутата Європарламенту.

«Як депутат Європейського парламенту, я хочу виголосити публічну заяву до Голови ВРУ пана Рибака: «Голова парламенту має захищає і представляти інтереси усіх депутатів, які є чинними на сьогодні. Вже саме засідання регламентного комітету, який розглядав позбавлення мандату депутата Власенка і факт проведення цього засідання поза процедурами - свідчить про те, що щось в українському парламенті не є правильним. Я не хочу і не можу вірити, що пан Рибак підтримує ці закиди, які сьогодні були озвучені його представником у суді, бо вони є абсурдні. Я надіюся, що голова парламенту через таке сумнівне судове засідання не буде позбавляти одного з депутатів Верховної Ради його мандату. Я думаю, що у демократичній державі політичні спори мають вирішуватися політичними методами у парламенті і що використання судової гілки влади для з’ясування політичних інтересів і виключення з політичної боротьби своїх опонентів – є абсолютно неприпустимими. Абсолютно очевидно, що з Європейської точки зору, яку я тут представляю, справа пана Власенка є наступною справою політичної юстиції в Україні», - підкреслила депутат Європейського парламенту.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Ночь была очень неспокойная, 18 ударных дронов типа «шахед» применила рашистская федерация против нашей страны этой ночью

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.