Відкритий лист лідера опозиції Юлії Тимошенко до представників ЗМІ

zvernennya zmi

 
Дорогі друзі! Змушена звернутися до вас з проханням приїхати до мене у харківську лікарню «Укрзалізниці» у неділю, 7 квітня 2013 року.


Прошу, щоб ви були присутніми під час складання представниками Качанівської колонії чергового неправдивого акту щодо мого начебто «небажання» їхати в Київ до суду, бо тільки ваша присутність може допомогти припинити лавину неправдивої інформації.

Сподіваюсь, що керівництво колонії допустить вас до мене і не буде перешкоджати вам виконувати свій професійний обов‘язок і фіксувати все, що відбуватиметься у палаті лікарні «Укрзалізниці» напередодні допиту чергового свідка у "справі Щербаня".

Якщо це станеться, то у вас буде змога пересвідчитися, що відеозйомки, які вкидають в ЗМІ за наказом режиму, є змонтованими і не відображають мою позицію.

Я хочу знову пояснити, в чому полягає різниця у моєму ставленні до участі в судових засіданнях у Харкові та в Києві.

Нагадую, що на розгляді в Київському районному суді м. Харкова перебуває сфальшована кримінальна справа з обвинувачення мене у низці надуманих «злочинів» щодо повернення ПДВ, пов‘язаних із діяльністю корпорації ЄЕСУ в період, коли я навіть не працювала в цій корпорації, а була народним депутатом України.

Ці обвинувачення 90-х років були політично вмотивованими, помстою за опозиційну діяльність та участь в організації акції «Україна без Кучми».

Генеральна прокуратура України та судові органи вже неодноразово визнавали абсурдність цих обвинувачень, а більше 50-ти суддів двох палат Верховного суду України, розглядаючи питання про законність закриття сфальшованих справ, 11 листопада 2005 р. прийняли ухвалу, у резулятивній частині якої чітко сказано, що «зазначені кримінальні справи щодо Тимошенко Ю.В. обґрунтовано і відповідно до чинного кримінально-процесуального законодавства закриті компетентними органами і посадовими особами за відсутністю складу злочину на підставі ст.6 п.2 КПК України».

З огляду на рішення ВСУ з справою щодо діяльності ЄЕСУ все зрозуміло - вона була порушена незаконно, всупереч рішенню ВСУ, є грубим порушенням параграфу 4 протоколу №7 до Європейської конвенції з прав людини, а також ст. 61 Конституції України щодо сталості судових рішень, тому має бути негайно закрита та не підлягає подальшому розгляду.

На судовому засіданні у Київському районному суді м. Харкова 22 березня 2013 р. захисники оголосили моє клопотання щодо розгляду цієї сфальшованої справи за моєї відсутності та необхідності її негайного закриття. Вона не підлягає подальшому розгляду. Я продовжую перебувати в стаціонарі ЦКЛ № 5 і не вбачаю підстав для нанесення подальшої непоправної шкоди моєму здоров‘ю під час доставки та участі в розгляді цієї абсурдної справи щодо ЄЕСУ в Київському районному суді м. Харкова.

Важкий стан здоров’я, згідно ст.249 КПК України (1960 р), не дозволяє мені бути присутньою в судовому засіданні, яке має відбутися 12 квітня 2013.

Однак, враховуючи тяжкість сфальшованих режимом Януковича обвинувачень у іншій політично вмотивованій справі - «справі Шербаня», я продовжую вимагати своєї особистої присутності на судових засіданнях з допитів усіх свідків. Незважаючи на важкий стан здоров’я та лікування у стаціонарному відділені харківської лікарні "Укрзалізниці", я вчергове наголошую про свою готовність на транспортування до Києва.

За будь-яких обставин режим намагається протизаконно та бездоказово призначити мені довічне ув’язнення у сфальшованій «справі Щербаня». За наполяганням ГПУ, користуючись моїм перебуванням у харківській лікарні ЦКЛ № 5 на стаціонарному лікуванні, порушуючи вимоги ст. 225 КПК України (в редакції 2012 р.), спираючись на сфальшовані керівництвом Качанівської в’язниці акти щодо начебто мого "небажання" приїздити до Києва суд продовжує проводити за моєї відсутності незрозумілі засідання з допиту свідків.

Проти сфальшованих актів про мою «відмову», неправдивих показів нібито «свідків» ГПУ, побудованих на словах третіх-четвертих-п‘ятих осіб або померлих людей, має бути моє власне слово, бо доказувати абсурдність звинувачення у вигаданій владою причетності до тяжкого злочину я збираюся без огляду на своє здоров’я.

Я сподіваюсь, що ви, шановні журналісти, будете присутні в неділю в лікарні "Укрзалізниці" під час складання адміністрацією в’язниці так званого "відмовного" акту і зможете оприлюднити мою позицію.

Правда про це, про моє відношення до справи Щербаня є важливою не тільки для мене, а й для всього суспільства.

Юлія Тимошенко,

лікарня "Укрзалізниці",

Харків

5.04.2013 р.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.