Рішення печерського судді позбавити трусів підозрюваних у вбивстві Бузини - неправосудне

invazivivniy sposib

 
Тут слушно питають, чого підозрювані у справі Бузини добровільно не підуть і не здадуть зразки. Відповідаю. Жодного разу ні Медведько, ні Поліщук НЕ ВІДМОВЛЯЛИСЯ від добровільної участі в експертизі!


Проблема щоразу ставала в іншому – у законності таких дій слідчих. Печерський суд чотири (!) рази відмовляв прокуратурі у дозволі на проведення експертизи.

Аж поки прокурори не знайшли потрібного суддю, переселенця з нині окупованої Луганщини, та ще й з серйозною черепно-мозковою травмою (я не жартую). Суддя цей дозволив взяти біологічні зразки, причому – санкціонував примусові дії слідчих стосовно тільки білизни. Утім, прокуратура вирішила, що позбавляти підозрюваних трусів – це надто принизливо, тому вирішила брати кров – як на мене, більш ніж сумнівне рішення з точки зору закону, оскільки на таке санкції суду не було. Взагалі, як каже Федур, в Україні у рамках кримінального процесу не регламентовано відбір крові як зразка для ДНК.

А, забув сказати. Рішення судді Писанця (так його прізвище, Писанець) є завідомо неправосудним. Бо було прийнято в ході засідання, на яке адвокатів принципово не покликали. Тобто у захисту не було можливості нічого навіть сказати на аргументи прокуратури. І, звісно, захист про це рішення ніхто не повідомив.

Об’єкту дослідження ДНК-експертизи (тобто зразків, знайдених на місці злочину) у прокурорів нема. Єдине, що може бути – це медичні маски, котрі збирали під час Майдану за активістами агенти міліції. Ось ці маски і випірнули зараз – утім, належність-допустимість цих доказів, звісно, нульова.

Ігор Луценко, facebook.com

Невдовзі Ігор Мосійчук на своїй сторінці Фейсбук повідомив наступне: «Завдяки оперативній реакції, тиску громадських активістів та підтримці народних депутатів - всіх було звільнено. Андрій Медведько та Денис Поліщук зараз вже в лікарні, де отримують необхідну медичну допомогу. Також було звільнено активіста, бійця полку «Миротворець» Сергія Бондара, якого затримали і побили під УБОЗом, коли він прибув підтримати хлопців. Народні депутати проводять бесіду із співробітниками прокуратури.

Вочевидь, кати злякались, що зараз люди, «по слідах справи Лихоліта», просто знесуть їх разом з будівлею, де вони утримують хлопців. Ще тиждень не пройшов з тих пір, як 1500 людей блокували Печерський суд і перекривали рух на Хрещатику, вимагаючи звільнення «Баті» - одного з засновників батальйону «Айдар». Кожен раз подібна ситуація буде набирати обертів, аж поки не дійде до того, що люди самі будуть вершити справедливість над прокурорами, суддями і правопохоронцями.

Мені важко уявити ту дурість, яка штовхнула прокуратуру влаштувати цей бл*дський цирк. Здається, вони втратили зв'язок з реальністю і їх стрімко несе до логічного фіналу, де народ прикрашатиме ними стовпи».

А от як автоматники вивозили «докази», прикриваючи спецназ КОРД



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.