​На Хмельниччині викрито злочинну схему отримання неправомірної вигоди посадовцями лікарської консультаційної комісії

Незважаючи на величезну відповідальність лікарів за життя і здоров’я людей, продовжують мати місце факти хабарництва та вимагання коштів у соціально незахищених верств населення, що викликає неабияке обурення суспільства. Про це повідомляє прес-служба генеральної прокуратури України, передають «Конфлікти і закони».


Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із цим негативним явищем органами проводиться системна робота, спрямована на виявлення фактів корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності.

Зокрема, проведено кропітку роботу з викриття схем систематичного отримання неправомірної вигоди працівниками лікарської консультаційної комісії.

Так, за результатами опрацювання отриманих в ході проведення оперативно-розшукових заходів даних Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України.

Надалі, 15 листопада 2016 року за безпосередньої участі працівників Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури, завдяки скоординованим заходам у взаємодії зі співробітниками Управління Служби безпеки України в області та проведеним негласним слідчим (розшуковим) діям, під час отримання чергового «хабара» затримано голову лікарської консультаційної комісії Кам’янець-Подільської центральної районної лікарні.

Встановлено, що вказана особа вимагала та отримала від одного із жителів міста Кам’янець-Подільський в приміщенні лікарні неправомірну вигоду у сумі 300 доларів США, що складає майже 8 тисяч гривень, за сприяння в отриманні групи інвалідності з подальшим правом на одержання матеріальної допомоги від держави у вигляді пенсійних виплат.

При одержанні обумовленої суми зазначену особу викрито «на гарячому», а кошти вилучено.

Крім того, під час особистого обшуку в сумці затриманої виявлено ще 3050 доларів США, 26000 гривень та список громадян, яким планувалось встановлення групи інвалідності.

Вказану особу затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Кам’янець-Подільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області.

На даний час тривають першочергові слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу.

Фото прес-служби ГПУ



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.