​ГПУ просить росію видати екс-командира київського «Беркута» Кусюка

Генеральна прокуратура просить росію затримати й екстрадувати колишнього начальника київського полку спецназу «Беркут» Сергія Кусюка. Про це повідомив начальник департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк в ефірі телеканалу «112 Україна». «Направлено клопотання в Російську Федерацію про його затримання і екстрадицію», - сказав він, повідомляє «Главком».


На цей момент від рф відповіді немає. При цьому стосовно більшості колишніх «беркутівців» раніше було отримано відмову і інформацію про отримання ними російського громадянства.

Горбатюк також зазначив, що Кусюка повідомлено про підозру в рамках семи кримінальних проваджень, в тому числі і щодо подій 2010 року на виставці «Волинська різанина» в Києві.

Нагадаємо, колишній командир київського «Беркуту» Сергій Кусюк також підозрюється у видачі автоматів з бойовими патронами своїм підлеглим під час Євромайдану та пізніше - наданні наказів на знищення цих автоматів, а також знищення усієї документації щодо зброї на базі «Беркуту» на Червонозоряному проспекті в Києві.

Варто зазначити, що екс-командир «Беркута» Кусюк, якого розшукує Україна, вже розганяє мітинги в росії. Зокрема, він керував побиттям та затриманням опозиційних активістів у москві 12 червня, повідомляє «Главком».

Колишній начальник київського «Беркута» Сергій Кусюк. Фото glavcom.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.