Гоп-стоп від силовиків: викрадені речі з квартири Саакашвілі правоохоронці не поспішають повертати

Викрадені чотири місяці тому представниками СБУ та прокуратури документи, мобільні телефони, ноутбук та інші цінні речі Михайла Саакашвілі з квартири на Костьольній досі не повернули. Правоохоронці ігнорують клопотання адвокатів та Саакашвілі, не повідомляють про місце знаходження цих речей, не відкривають кримінального провадження про їх викрадення, натомість заявляють, що просто «загубили» їх.


Про це заявив адвокат Руслан Чорнолуцький, повідомляє прес-служба партії «РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі».

Чорнолуцький нагадав, що 5 грудня під час проведення незаконного обшуку помешкання Саакашвілі на вулиці Костьольна та його фактичного викрадення були вилучені його особисті речі. Мова йде про низку документів, мобільні телефони, візитні картки, ноутбук та інші речі.

«Арешт на вилучені речі судом не накладався, а в судовому засіданні 26 січня Прокурор Говорущак О. М. заявив, що вилучені речі були наче «загублені»», - зазначив адвокат.

У свою чергу Чорнолуцький 1 березня звернувся до слідчого СБУ Кобріна, який є слідчим у справі Михайла Саакашвілі, та прокурора Кулика (процесуальний керівник у справі) з клопотанням про повернення вилучених речей. У разі неможливості повернути речі, адвокати вимагали відшкодувати вартість особистих речей Саакашвілі.

Крім того, 19 березня Михайло Саакашвілі через адвоката Чорнолуцького передав до органів досудового розслідування власноруч написану вимогу щодо повернення викрадених речей.

«Однак, більш ніж місяць вказані клопотання ігноруються, відповіді на них не отримано і вони залишаються нерозглянуті на сьогоднішній день. Речі не повернуті та вартість їх не відшкодована. Також Саакашвілі вимагав відкрити кримінальне провадження у разі викрадення цих речей. Правоохоронці мовчать та ігнорують вимоги та клопотання з боку Саакашвілі», - каже Чорнолуцький.

Відтак, 28 березня Руслан Чорнолуцький повторно подав клопотання та нагадав про вилучені речі та обов’язок слідства їх повернути, або у разі викрадення - компенсувати їх вартість.

«За сукупністю своїх дій та бездіяльності, можна сказати наступне, особисті речі Саакашвілі були 5 грудня вилучені, арешт на них судом так і не було накладено, і, якщо вірити Говорущаку, вони були «загублені». Після, Саакашвілі незаконно 12 лютого витурили з країни. Ось такий гоп-стоп чиниться співробітниками правоохоронної системи: особисті речі правоохоронці забрали чи присвоїли без правових підстав, а повертати не вбачають за необхідне, кажуть, що «загубили». Ми вимагаємо публічного розголошення таких незаконних дій правоохоронців», - наголосив Чорнолуцький.

Фото AP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.