​Поліція відкрила кримінальні провадження за фактом спроб штурму будівлі ГПУ під час акції протесту

Поліція порушила два кримінальні провадження за фактом заворушень біля будівлі Генеральної прокуратури України. Про це повідомляє прес-служба поліції Києва. Крім того, правоохоронці розпочали провадження через перешкоджання професійній діяльності журналістів, передає Тиждень.ua.


«За фактами подій під ГПУ відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за двома статтями Кримінального кодексу України – ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст. 296 (хуліганство)», – йдеться в повідомленні.

Крім того, правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України.

«Під час прямого включення на акції біля будівлі Генеральної прокуратури України невідомі кидали яйця у знімальну групу телеканалу та жінка вдарила журналістку в обличчя. Зважаючи на це, правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171», – зазначається в повідомленні.

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко зазначив, що йдеться про журналістку NEWSONE Дарину Білеру.

Сьогодні, 17 вересня, в Києві під будівлею Генеральної прокуратури України проходить акція протесту, учасники якої засуджують передачу рф Тимура Тумгоєва, а також вимагають відставки очільника ГПУ Юрія Луценка. У поліції Києва заявили, що внаслідок сутичок біля ГПУ постраждали семеро правоохоронців. Командир загону швидкого реагування національного комітету Українського Червоного хреста Тарас Логгінов повідомив, що медики за час сутичок надали допомогу 20 постраждалим, серед яких поліцейські, нацгвардійці та протестувальники.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, 12 вересня Генеральна прокуратура України за запитом ФСБ видала росії інгуша Тимура Тумгоєва, який воював на Донбасі проти незаконних збройних формувань.

13 вересня Генеральна прокуратура підтвердила, що Україна передала росії громадянина рф Тимура Тумгоєва. Водночас у ГПУ не підтвердили дані про те, що Тумгоєв воював на Донбасі на боці українських військ. За словами прес-секретаря Генпрокуратури, за весь час розгляду ГПУ запиту про видачу Тумгоєва будь-яких даних про його участь в АТО не надходило, також жодного разу про це не заявила сторона захисту.

Своєю чергою, командир батальйону імені Шейха Мансура Муслім Чеберлоєвський повідомив, що Тимур Тумгоєв є членом його батальйону та брав участь у бойових діях на Донбасі.

Фото зі сторінки ФБ Станіслава Краснова

Відео штурму Генеральної прокуратури:



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.