​Заяви Луценко можуть зірвати угоду Лазаренка співпрацювати зі слідством США

Луценко приписує собі результати 15 річної роботи прокурорів США та своїми публічними недолугими заявами ставить під ризик зриву повернення грошей Лазаренка https://bit.ly/2EdvTlY.


1. «Це достатньо складна робота, але 75 відсотків її ми пройшли»,- резюмував Луценко.

Не ми пройшли, а прокурори Мінюсту США пройшли. Саме вони з 2004 року судяться в цивільному процесі за 250 млн доларів, арештованих в Антигуа, Швейцарії, Гарнзі, Литві та Ліхтенштейні. ГПУ не є учасником цього судового процесу. Роль ГПУ зводилася до передачі деяких доказів в Мінюст США ще з десяток років тому.

2. Затвердження угоди між прокурорами США та Лазаренком дійсно перебуває на фінальній стадії. Але прокурори США, на відміну від тріпла в ГПУ, розуміють, що будь-який їх зайвий публічний комент до фінального рішення може зірвати домовленості. Тому ніколи би собі не дозволили розголошувати умов до їх остаточного затвердження. А Генпрокулолу море по коліна. Це ж не його 15 річна робота! Головне попіаритися. Тепер же заяви Генпрокулола можуть бути використані, щоб заблокувати та затримати процес повернення грошей Лазаренка.

3. Генпрокулол чомусь забув сказати, що втратив можливість повернути 66.7 млн доларів Лазаренка з Антигуа. Антигуанці конфіскували ці гроші ще в 2016 році і Україна за Конвенцією ООН має повне право на повернення хоча би частини цих грошей. Переговори з Антигуанцями мали відбутися в грудні минулого року на міжнародній конференції з повернення активів у Вашингтоні. Але Генпрокулол туди не поїхав, бо був зайнятий розсекреченням агентів НАБУ та звинуваченнями ФБР в незаконній роботі на території України. Був втрачений шанс домовитися з Антигуанцями про повернення нам хоча би якоїсь частини з конфіскованих 66.7 млн доларів.

Daria Kaleniuk, facebook.com

Фото УНІАН/скріншот зі сторінки УП



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.