​У ГПУ розгортається скандал - прокурор самовільно вручив підозри оточенню Порошенко

Генеральна прокуратура завершила розслідування проти олігарха Сергія Курченко. У рамках цієї справи ГПУ оголосила підозри і людям з найближчого оточення президента Петра Порошенка: колишній главі Нацбанку Валерії Гонтаревої, екс-главі Адміністрації президента Борису Ложкіну, заступнику голови АП Олексію Філатову і керуючому партнеру групи компаній ICU Костянтину Стеценко. Про це пише видання Forum Daily, повідомляє inforesist.org.


Цю інформацію в коментарі УНІАН підтвердив заступник голови департаменту міжнародно-правового співробітництва в ГПУ, глава відділу процесуального керівництва у кримінальних виробництвах Костянтин Кулик.

«Так, я підтверджую, що такі підозри були оголошені», - повідомив він.

Однак в Генпрокуратурі ці підозри вважають недійсними. Про це написала в Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Як заявила Сарган, повідомлення про підозру Гонтаревій, Ложкіну, Філатову і Стеценко були здійснені «з порушенням процесуального законодавства, яке вимагає: а) наявності достатніх доказів; б) доручення старшого групи прокурорів; в) особистого вручення».

Жодної з цих вимог не було дотримано прокурором Куликом, стверджує прес-секретар Луценка.

«Отже, зазначені особи не вважаються підозрюваними в розумінні ст. 42 КПК», - написала вона, зазначивши, що правову оцінку дій Кулика встановить ГБР.

Журналіст Ольга Худецька обурено прокоментувала заяву ГПУ: «І взагалі, що значить «підозрюваними не вважаються»? Давайте, в установленому законом порядку, гоу в Печерський суд, оскаржуйте підозру, скасовуйте її рішенням слідчого судді. Ви би ще постіками у фейсбучику майно наприклад оголошували таким, що не вважається арештованим. Ну це взагалі можна витримать?» - написав вона в Facebook.

Фото УНІАН



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.