​СБУ викрила колаборантку, яка займалась примусовою «паспортизацією» під час окупації Херсона

Служба безпеки викрила ще одну ворожу поплічницю, яка співпрацювала з агресором у період окупації Херсона. Після захоплення міста вона підтримала загарбників, а в червні 2022 року вступила до окупаційного «головного управління мвс по Херсонській області». Там її призначили «інспектором відділу з питань громадянства». На цій «посаді» колаборантка оформлювала окупаційну документацію щодо примусової депортації українців, повідомляє прес центр СБ України.

Крім того, до обов’язків фігурантки входила незаконна паспортизація мешканців Херсона.

Після звільнення Херсона колаборантка залишилась у місті, але змінила місце проживання та переїхала на квартиру знайомих. Таким чином вона сподівалась «залягти на дно» та уникнути правосуддя.

Однак їй це не вдалося. Співробітники СБУ, зібравши достатньо доказів протиправної діяльності, встановили її місце перебування.

Наразі їй повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Фігурантка перебуває під вартою без права внесення застави. Триває розслідування. Зловмисниці загрожує до 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Стабілізаційні заходи проводили співробітники СБУ в Херсонській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Фото ssu.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.