У Києві розробили план дій збереження Євромайдану

grm

 
9 січня 2014 року у приміщенні Спілки журналістів України відбулася прес-конференція делегатів І Форуму Євромайданів від Громадської ради Майдану (ГРМ): Ігоря Куруса, Павла Жовніренка та Олега Галенка. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі ГРМ.


Учасники прес-конференції поінформували журналістів про те, що 5 січня ГРМ було затверджене технічне завдання для делегатів на І Форум Євромайданів, який відбудеться у Харкові. Це завдання містить 7 пунктів, це - короткострокові та довгострокові завдання, які покликані об’єднати зусилля громадськості по впровадженню вимог Майданів та практичної реалізації ст.5 Конституції України.

Зокрема, в ході прес-конференції координатор ГРМ та Координатор Громадської кампанії «За відповідальну владу» Ігор Курус зазначив, що Громадська рада Майдану розробила план дій для збереження Майдану. Але для цього потрібно їх узгодити з усіма учасниками. «Ми закликаємо парламентську опозицію довести свою відданість Майдану і заблокувати роботу ВРУ. Це виключно позитивна дія, оскільки блокування ВРУ не дасть можливості провладній більшості розподілити між «своїми» 12 млрд. доларів запозичених коштів; унеможливить подальшу «прихватизацію» державних підприємств; зробить неможливим проведення тендерів по розкраданню бюджетних коштів; зупинить процес притягнення до відповідальності окремих депутатів - опозиціонерів, а також - ратифікація будь-яких міжнародних і міждержавних угод, які підписані, або будуть підписані з РФ - буде неможлива. Крім цього, блокування парламенту змусить провладних депутатів замислитись над своїм депутатським майбутнім. Інші дії опозиції ми сприйматимемо як поступки владі», - наголосив І.Курус.

Олег Галенко, член ГРМ, координатор ВБД пр. «Рух «Офіцерський корпус», повідомив, що дії влади України протягом 2013 року призвели до системної суспільно-політичної та економічної кризи в Україні. «ГРМ пропонуватиме делегатам І Форуму Євромайданів підтримати заклик до народних депутатів України, міністрів КМУ та Президента України перерахувати кошти, отримані ними у 2013 році, до Державного бюджету України як такі, що отримані несправедливо. Повернена сума дасть змогу частково погасити заборгованості із виплати зарплат і пенсій громадянам України», - зазначив О.Галенко.

Павло Жовніренко, член ГРМ, Голова правління ГО «Центр стратегічних досліджень», звернув увагу присутніх на фінансові зловживання влади: «Ми повинні зробити все, щоб припинити розкрадання країни. Тому закликаємо підтримати ініціативу ГРМ щодо проведення відкритого й незалежного аудиту Державного боргу України та золотовалютних резервів України. Водночас, ми будемо розробляти інші пропозиції для дієвого спонукання влади та опозиції до переговорів задля розв’язання політичної кризи».

Громадська Рада Майдану – координаційний орган неполітичних об’єднань, рухів, організацій, ініціатив, створений для координації дій. Громадська Рада Майдану - це спосіб взаємодії тих громадських сил, які реально діють на Майданах усіх міст України.

Місія «Громадської Ради Майдану» – об’єднати різні середовища для конструктивної роботи, взаємопідтримки та представляти Майдан як суб’єкт та сторону переговорів із владою та опозицією. Громадська Рада є відкритою: до неї може долучитись будь-яка організація, спільнота або ініціатива, яка робить внесок у справу Майдану, має позитивну репутацію, не є радикальною і не має стосунку до жодних політичних партій.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.