До 8 учасників масових заворушень застосовано норми нового закону

shevchen sud

 
На виконання Закону України «Про внесення змін до Закону України про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань» 8 учасників масових заворушень, що сталися у грудні минулого року, звільнено від кримінальної відповідальності.


Про це повідомила ЗМІ керівник прес-служби прокуратури Києва Яна СОБОЛЕВСЬКА.

«Шевченківський районний суд задовольнив 8 клопотань про звільнення від кримінальної відповідальності чоловіків, які підозрювалися або вже були засуджені за злочини, пов’язані з акціями протесту у листопаді-грудні 2013 року», – повідомила керівник прес-служби.

Я.СОБОЛЕВСЬКА наголосила на тому, що заходи кримінально-правового характеру були правомірно та законно застосовані щодо підозрюваних та засуджених у зв’язку із вказаними подіями. Усі фігуранти кримінальних проваджень цілком обґрунтовано підозрювались у вчиненні злочинів. У подальшому деяким з них оголошено обвинувальний вирок.

«У той же час задля недопущення подальшого розвитку та загострення конфліктної ситуації владою було прийнято гуманне рішення про звільнення від кримінальної відповідальності усіх учасників масових заворушень у вказаний в законі період. Наразі прокурори забезпечують втілення вимог закону на практиці. Це відбувається як шляхом внесення клопотань у суди, так і прийняттям самостійних рішень», – зазначила вона.

Як відомо, органами прокуратури міста Києва закрито 35 кримінальних проваджень, що розслідувались у період листопада-грудня 2013 року та були пов’язані з акціями протесту. Вже на цей час на виконання вимог закону, у тому числі за втручання прокурорів, від кримінальної відповідальності звільнено 8 осіб. Найближчим часом прокурори поставлять питання перед судами щодо застосування цього закону стосовно всіх, хто підпадає під його дію, повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.