​Печерський суд залишив Дангадзе за гратами та зобов’язав розслідувати напади на його родину

Суддя Печерського районного суду Роман Новак 11 травня відхилив клопотання адвокатів про зміну запобіжного заходу Северіону Дангадзе з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. Про це повідомила прес-служба РУХУ НОВИХ СИЛ.


«У задоволенні клопотання адвоката Сидорчук, яка діє в інтересах підозрюваного Дангадзе про зміну запобіжного заходу, відмовити», - зачитав суддя результативну частину ухвали.

На це прихильники РУХУ НОВИХ СИЛ, які зібрались у залі, щоб підтримати Дангандзе, почали вигукувати «Ганьба!»

Під час судового засідання Дангадзе заявив, що зрозумів, чому багато людей намагаються виїхати з України.

«Я зрозумів, чому люди їдуть з цієї країни. Обвинувачувати в держзраді людину , яка дуже сильно любить, любив цю країну і хотів для неї тільки найкращого і такими методами впливати на людину… не хочеться після такого тут жити», - сказав він.

Під час засідання адвокати наполягали на тому, що Северіону Дангадзе необхідно змінити запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт, оскільки метою його ув’язнення є спроба вибити покази проти РНС та Михайла Саакашвілі.

Один з лідерів РНС народний депутат Юрій Дерев’янко, коментуючи рішення суду, сказав: «Суд вирішив і далі тримати Северіона у в’язниці в якості політичного в’язня. Це виключно бандитський підхід, яким керує Порошенко і Луценко. І ми бачили весь цей спектакль у Печерському суді».

Він нагадав, що кілька днів тому на маму Дангадзе було скоєно напад , в результаті якого їй зламали руку. «Це було зроблено з єдиною метою – щоб Северіон почав співпрацювати зі слідством. В їхньому розумінні це означає – надавати докази проти Михайла Саакашвілі і проти себе, звичайно», - обурився політик.

За словами Дерев’янка, єдине, що сьогодні вдалось адвокатам зробити - це зобов’язати розслідувати ці факти тиску і погроз на родину Дангадзе.

«Але попереднє рішення судді розслідувати погрози і попередні спонукання через маму Северіона давати неправдиві покази поки що до цього часу не розслідувані. Тому ми вимагаємо негайного розслідування нападу на матір Дангадзе і припинити цей політичний тиск і політичні репресії», - заявив Дерев’янко.

Активістка та прихильниця РНС Ліза Богуцька вважає, що таке рішення суду є очікуваним.

«Це рішення суду очікуване, не відбулось нічого екстраординарного. Петро Порошенко вирішив іти до кінця. Вирішив знищити все, що мається на увазі громадянами як правосуддя», - сказала вона.

На засідання в Печерський суд підтримати Дангадзе прийшло близько сотні прихильників та активістів РНС, лідери РНС Юрій Дерев’янко і Давід Сакварелідзе, Ліза Богуцька, представник УНА-УНСО Ігор Мазур (Тополя).

Фото з відеоролика прес-служби РНС



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.