​ВС підтвердив законність постанови ЦВК про скасування реєстрації кандидата в народні депутати від Політичної партії «Слуга народу»

Позивачка звернулася до суду із позовом до Політичної партії «Слуга народу» та Центральної виборчої комісії, в якому просила визнати протиправним і скасувати рішення позачергового з’їзду партії в частині скасування рішення щодо реєстрації її кандидатом у народні депутати України в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року; скасувати постанову ЦВК від 10 липня 2019 року № 1579 у частині скасування її реєстрації та виключення з виборчого списку, повідомляє «Судова влада України» з посиланням на прес-службу суду.


Позовні вимоги обґрунтовані тим, що оскаржуване рішення з’їзду партії було ухвалене з порушенням порядку голосування та прийняття рішення, передбаченого статутом партії, і, як наслідок, зазначена постанова ЦВК є безпідставною та необґрунтованою.

Шостий апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні позовних вимог у повному обсязі. Не погоджуючись із таким рішенням, позивачка оскаржила його в апеляційному порядку.

Під час ухвалення рішення про залишення апеляційної скарги без задоволення колегія суддів Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду виходила з такого.

Голова Політичної партії «Слуга народу» подав до ЦВК звернення, в якому просив скасувати рішення ЦВК від 24 червня 2019 року № 1233 щодо реєстрації кандидатів у народні депутати осіб, у списку яких є позивачка. Однією з підстав такого звернення стало подання Вищої ради партії «Слуга народу» від 6 липня 2019 року № 1 «Про виключення з виборчого списку кандидатів у народні депутати України від Політичної партії «Слуга народу» у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року».

ВС дійшов висновку, що подання Вищої ради партії «Слуга народу» прийнято в межах внутрішньо-організаційної діяльності партії, а оспорюване рішення відповідає вимогам Статуту партії «Слуга народу».

Колегія суддів зазначила, що на етапі виборчого процесу при скасуванні реєстрації кандидатів у депутати ЦВК, відповідно до наданих їй повноважень, здійснює таке скасування за умови отримання нею документів, визначених чинним законодавством.

З повним текстом постанови Верховного Суду від 17 липня 2019 року у справі № 855/285/19 (адміністративне провадження № А/9901/214/19) можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень – http://www.reyestr.court.gov.ua.

Фото dejure.foundation



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.