Печерський суд продовжив нехтувати правами на захист Тимошенко

25 липня Печерський районний суд міста Києва продовжить розгляд по суті кримінальної справи, порушеної стосовно Юлії Тимошенко.
 
Суддя Кірєєв продовжує позбавляти Юлію Тимошенко повноцінного захисту
Суддя Печерського районного суду міста Києва Родіон Кірєєв відмовив у задоволенні письмового клопотання захисника Юлії Тимошенко Олександра Плахотнюка, в якому міститься вимога не проводити судове засідання за його відсутності.
 
"Суддя постановив рішення щодо клопотання на місці, обґрунтувавши своє рішення недостатньою обґрунтованістю клопотання та тим, що адвокат Олександр Плахотнюк не повинен був укладати угоду про захист Юлії Тимошенко, якщо він завантажений участю в інших справах", - заявив адвокат.
 
У клопотанні Олександра Плахотнюка міститься прохання не призначати розгляд справи на 27-29 липня, беручи до уваги його завантаженість в інших судових процесах.
 
Як відомо, Олександр Плахотнюк вже двічі звертався до суду з проханням при призначенні наступних засідань з розгляду справи Юлії Тимошенко враховувати його зайнятість на інших процесах. Проте в п’ятницю, 22 липня, суд проігнорував його повідомлення про те, що саме 25 липня він має захищати також у Печерському райсуді ще одного свого підзахисного на іншому судовому процесі.
 
Юлія Тимошенко вимагає зменшити в залі суду символи поліцейської держави
Захисник Юлії Тимошенко Микола Сірий заявив клопотання про зменшення кількості працівників спец підрозділу МВС "Грифон", які присутні в залі, до трьох осіб через те, що їх значна кількість може порушувати право на адвокатську таємницю.
 
"Приберіть, будь ласка, символи поліцейської держави. Якщо у нас демократична держава, приберіть озброєних до зубів "грифонівців", - сказала Юлія Тимошенко в залі суду.
 
Адвокат Микола Сірий попросив залишити за спиною сторони захисту одного працівника "Грифону", а за спиною сторони обвинувачення – двох.
 
У свою чергу, суддя Родіон Кірєєв на місті ухвалив рішення про відмови у задоволенні клопотання. "У залі є достатня кількість працівників для забезпечення порядку. Немає таких даних, щоб працівники міліції своїми діями порушували право на адвокатську таємницю", - обґрунтував він своє рішення.
 
Суд намагається обмежити право Юлії Тимошенко на свободу слова
Лідер партії "Батьківщина", екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко розцінює клопотання прокурора Лілії Фролової про долучення до матеріалів справи її публічних нібито некоректних висловлювань по відношенню до суду як обмеження свого права на свободу слова.
 
"Зараз прокурор просить долучити до справи мої висловлювання в пресі та твіттері проти влади, проти суду. Просять за ці висловлювання покарати", - написала Юлія Тимошенко на своїй сторінці у Twitter.
 
"Зараз, мабуть, проти твіттера справу порушать. А iPad посадять на підписку про невиїзд. Відчувають, що 140 символів - це сильніше, ніж 140 грифонівців", - іронічно додала вона.
 
У свою чергу адвокат Микола Сірий наполіг на негайному озвученні в залі суду матеріалів зі сторінки Юлії Тимошенко у Twitter'і та інших публічних заяв у пресі.
 
Микола Сірий заявив, що прокурор демонструє свою некомпетентність
 
Захисник Юлії Тимошенко Микола Сірий заявив клопотання про винесення ухвали на дії представника державного обвинувачення прокурора Лілії Фролової у зв’язку з її некомпетентністю та створенням нею штучних підстав для доповнення матеріалів справи, що призведе до ускладнення роботи сторони захисту.
 
"Ці матеріали прокурора Фролової невідомо як зібрані. Прокурор не розуміє елементарних правил роботи працівника прокуратури, не розуміє змісту вимог КПК. Прокурор Фролова продемонструвала некомпетентність як працівник прокуратури, і тому прошу направити ухвалу на адресу Генерального прокурора України про те, що вона заважає здійснювати всебічне дослідження обставин справи", - заявив Микола Сірий у залі суду, коментуючи долучення на вимогу сторони державного обвинувачення до матеріалів справи Юлії Тимошенко її повідомлень у мережі Twitter.
 
Адвокат підкреслив, що такі дії прокурора перешкоджають роботі сторони захисту. "Вона (Лілія Фролова) створює неналежні умови для забезпечення мною права на захист Юлії Тимошенко шляхом створення штучних накопичень у матеріалах справи для ускладнення роботи захисту. Це ще дві-три години для прочитання цих матеріалів", - пояснив він.
 
У свою чергу, Юлія Тимошенко на своїй сторінці у Twitter написала: "Кірєєв на клопотання ГПУ долучив до матеріалів кримінальної справи мої постери в твіттері. Твіттер бореться і перемагає... Завтра попросять долучити до справи мій щоденник за 5-й клас і пару гербаріїв за 7-й. А раптом там критика влади".

Як відомо, сьогодні представниця сторони державного обвинувачення Лілія Фролова звернулася до суду з заявою про необхідність залучення до матеріалів справи повідомлень Юлії Тимошенко у мережі Twitter та заяв у пресі, які нібито містили некоректні висловлювання на адресу суду і влади.
 
Адвокат Тимошенко Микола Сірий повідомив суд, що влада незаконно збирає інформацію про нього
Захисник Юлії Тимошенко Микола Сірий звернувся до суду з клопотанням про направлення ухвали на адресу керівників правоохоронних органів, які дали доручення своїм підлеглим збирати про нього оперативну інформацію.
 
"Я повідомляю суд, що відповідні працівники ходять навколо мого будинку, розпитують людей про мене та мою родину, розвідують план квартири, режим мого пересування. Прошу направити ухвалу на адресу керівників правоохоронних органів і повідомити їх, що вони здійснюють незаконні дії, збираючи інформацію про мене та перешкоджаючи мені здійснювати діяльність по захисту підсудної Юлії Тимошенко", - сказав Микола Сірий у залі суду.
 
Своє клопотання він обґрунтував статтею 59 Конституції України, нормами КПК, які стосуються прав захисника, а також Законом "Про адвокатуру".
 
Як відомо, стаття 59 Основного Закону визначає: "Кожен має право на правову допомогу. Кожен є вільним у виборі захисника своїх прав".
 
Захист Юлії Тимошенко вимагає закриття кримінальної справи
Захисник Юлії Тимошенко Микола Сірий звернувся до суду з клопотанням про закриття кримінальної справи, порушеної стосовно Юлії Тимошенко, з огляду на те, що на минулому засіданні суд не зміг назвати суть обвинувачень та визначити подію злочину.
 
"При відсутності події злочину з пункту 1 статті 6 КПК України подальший розгляд є неможливим, і провадження у справі підлягає закриттю. Враховуючи викладене та керуючись статтею 282 Кримінально-процесуального кодексу прошу високий суд провадження у кримінальній справі, порушеній проти Юлії Тимошенко, за ознаками злочину, передбаченими частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу України, закрити на підставі пункту 1 частини 1 статті 6 КПК України за відсутності події злочину", - заявив Микола Сірий на судовому засіданні.
 
Він нагадав події п’ятниці, коли ані суддя, ану сторона державного обвинувачення не змогли пояснити суть обвинувачень, які пред’являються Юлії Тимошенко. "У п’ятницю в засіданні було юридичними засобами доведено відсутність події злочину згідно зі статтею 298 Кримінально-процесуального кодексу, який вимагає від суду пояснити подію злочину. Якщо суд не може пояснити і просто стверджується про відсутність події злочину, справу слід закривати", - сказав адвокат.
 
Як відомо, у п’ятницю, 22 липня, екс-прем'єр вимагала закриття порушеної стосовно неї кримінальної справи у зв’язку з тим, що суддя не може пояснити склад злочину, який їй інкримінують.
 
"Подія злочину головуючим у суді не названа, тобто ніякої моєї вини, і це очевидно. І я вас прошу, пане суддя, припиніть цей злочин і закрийте кримінальну справу згідно 6 статті Кримінально-процесуального кодексу. Якщо це буде продовжуватися без події злочину, це вже буде злочином тих людей, які, свідомо заздалегідь організувавшись в групу, порушують закон і притягують до відповідальності завідомо невинувату людину", - сказала Юлія Тимошенко.
 
"Тому я вас прошу: приміть моє усне клопотання і просто не беріть гріх на душу і закрийте цю пусту, надуману, сфальшовану кримінальну справу", - додала вона.
 
Однак суддя Кірєєв відмовив у задоволенні клопотання.
 
Суддя позбавляє Тимошенко права на висловлення думки
Захисник Юлії Тимошенко Микола Сірий звернувся до суду із заявою на дії головуючого через те, що суддя Родіон Кірєєв не надає його підзахисній можливість обґрунтувати свою позицію щодо клопотання про закриття кримінальної справи.
 
"Я маю право обґрунтувати, чому я підтримую клопотання, і я просила би надати можливість завершити висловити свою думку щодо клопотання. Ви порушуєте принцип змагальності в суді і позбавляєте мене права на висловлення своєї думки", - заявила Юлія Тимошенко після багаторазового озвученого запитання судді озвучити свою позиції щодо клопотання сторони захисту.
 
При цьому Юлія Тимошенко наголосила, що Кримінально-процесуальний кодекс не передбачає односкладної відповіді на запитання щодо клопотань.
 
У свою чергу Микола Сірий зробив додаткову заяву на дії головуючого, пояснивши її тим, що в Кримінально-процесуальному кодексі "не передбачається багаторазове повторення запитання до учасників процесів". "Це можливо лише тоді, коли учасник процесу у своєму виступі посилається на факти, які не мають відношення до справи", - додав він.
 
Микола Сірий попросив суддю роз’яснити, яку мету він переслідує, кілька разів ставлячи це запитання. "Прошу роз’яснити мету головуючого, який після постановки питання багаторазово його озвучує. Ви донесли суть запитання. Яка процесуальна мета повторної постановки вашого запитання?" – запитав він.
 
Втім суддя Родіон Кірєєв наразі ігнорує заяву Миколи Сірого, продовжує вимагати від Юлії Тимошенко відповіді на запитання щодо клопотання і вказує стороні захисту на дотримання порядку у судовому засіданні.
 
Як відомо, сторона захисту звернулася до суду з клопотанням про закриття кримінальної справи, порушеної стосовно Юлії Тимошенко, з огляду на те, що на минулому засіданні суд не зміг назвати суть обвинувачень та визначити подію злочину.
 
"При відсутності події злочину з пункту 1 статті 6 КПК України подальший розгляд є неможливим, і провадження у справі підлягає закриттю. Враховуючи викладене та керуючись статтею 282 Кримінально-процесуального кодексу прошу високий суд провадження у кримінальній справі, порушеній проти Юлії Тимошенко, за ознаками злочину, передбаченими частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу України, закрити на підставі пункту 1 частини 1 статті 6 КПК України за відсутності події злочину", - заявив Микола Сірий.
 
Кірєєв оголосив перерву до 21 години
 
Печерський районний суд пішов до нарадчої кімнати до 21:10 для розгляду заяви екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко про закриття справи.
 
Таке рішення суд оголосив на судовому засіданні.
 
"Суд виходить до нарадчої кімнати до 13:45", - сказав суддя Родіон Кірєєв.
Кірєєв відмовився закрити справу Юлії Тимошенко
Головуючий у судовому процесі з розгляду справи Юлії Тимошенко суддя Родіон Кірєєв відмовив у задоволенні клопотання сторони захисту про закриття кримінальної справи, порушеної стосовно Юлії Тимошенко.
"Зважаючи на необґрунтованість клопотання суд постановив відмовити у його задоволенні. Постанова оскарженню не підлягає", - зачитав рішення суддя після годинної перерви у засіданні.
Як відомо, захисник Юлії Тимошенко Микола Сірий звернувся до суду з клопотанням про закриття кримінальної справи, порушеної стосовно його підзахисної, з огляду на те, що на минулому засіданні суд не зміг назвати суть обвинувачень та визначити подію злочину.
"При відсутності події злочину з пункту 1 статті 6 КПК України подальший розгляд є неможливим, і провадження у справі підлягає закриттю. Враховуючи викладене та керуючись статтею 282 Кримінально-процесуального кодексу прошу високий суд провадження у кримінальній справі, порушеній проти Юлії Тимошенко, за ознаками злочину, передбаченими частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу України, закрити на підставі пункту 1 частини 1 статті 6 КПК України за відсутності події злочину", - заявив Микола Сірий.
Кірєєв після «дзвінка друга» виголосив правовий шедевр
Лідер партії "Батьківщина", екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вважає, що головуючий у судовому процесі з розгляду її кримінальної справи суддя Печерського районного суду міста Києва Родіон Кірєєв безпідставно відмовив у задоволенні клопотання про закриття провадження у кримінальній справі, порушеній проти неї.
"Прокурори ("допомога залу") підказали Кірєєву справу не закривати, Кірєєв зробив перерву на годину і пішов отримати "дзвінок друга". Зараз він оголошує правовий шедевр: відсутність події злочину не є підставою для закриття справи", - написала Юлія Тимошенко на своїй сторінці у Twitter.
У судовому засіданні лідер партії "Батьківщина" послалася на статтю 237 Кримінально-процесуального кодексу України, яка не обмежує можливість заявляти клопотання про закриття кримінальної справи. "В цій статті не вказується, що клопотання про закриття кримінальної справи може подаватися виключно під час попереднього розгляду", - зазначила вона.
"Крім того, за статтею 296 КПК України, чітко вказується, що відхилення судом клопотання про закриття кримінальної справи на попередніх стадіях судового розгляду не позбавляє можливості подавати його повторно", - додала екс-прем'єр.
"В ці хвилини захисник заявляє відвід судді за співучасть у злочині (ст.372 КК) за притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності.
Зараз суддя, як поранена пташка, кричить на людей в залі за те,що вони голосно аплодують заяві про його відвід. Погрожує всім видаленням", - написала Юлія Тимошенко на своїй сторінці у Twitter.
Тимошенко назвала НАК "Нафтогаз України" цивільний позов є абсурдним
Лідер партії "Батьківщина", екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що готова давати свідчення у кримінальній справі, але не визнає своєї провини та вважає позовну заяву цивільного позивача НАК "Нафтогаз України" абсурдною.

"Я готова давати покази, але все це судилище перетворюється на фарс. Позов є абсурдним від першого до останнього слова", - сказала Юлія Тимошенко сьогодні під час засідання, відповідаючи на запитання судді: "чи визнаєте ви свою чину, чи визнаєте позов та чи бажаєте відшкодувати збитки".

Екс-прем'єр підкреслила, що позовна заява з вимогою компенсувати збитки, нібито нанесені в результаті підписання газових угод, щодо транспортування природного газу територією України подана неналежною юридичною особою. "Ніяких збитків НАК "Нафтогаз" не отримав, оскільки ця компанія не займається транспортуванням газу. Якщо б і йшла мова про такі збитки, то цей позов мав би подавати "Укртрансгаз". Справа сфальшована нашвидкуруч, тому в ній багато фактичних помилок", - пояснила вона.

"Я не визнаю цей позов, вважаю його сфальшованим", - резюмувала Юлія Тимошенко.

Як відомо, позов НАК "Нафтогаз України" містить вимогу про стягнення з Юлії Тимошенко 1,516 мільярдів гривень для компенсації збитків, які були нібито нанесені компанії внаслідок підписання газових угод з ВАТ "Газпром" на виконання директив екс-прем'єра. У судовому процесі в якості цивільного позивача виступає представник НАК "Нафтогаз України" Ігор Кость.
Кірєєв пішов думати про свій відвід під вигуки "Ганьба!"
 
Суддя Печерського районного суду міста Києва Родіон Кірєєв видалився до дорадчої кімнати для розгляду клопотання про свій відвід і оголосив перерву у судовому засіданні до 15:10.

Захист Юлії Тимошенко обґрунтував своє клопотання про відвід головуючому тим, що його дії підпадають під норму статті 372 Кримінального кодексу України, яка передбачає кримінальну відповідальність за притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності слідчим, прокурором чи іншою уповноваженою на те законом особою.

Вихід судді з зали судових засідань присутні супроводжували вигуками "Ганьба!".
 
Захист Юлії Тимошенко вимагатиме експертизу роз’яснень Кірєєва суті обвинувачень
 
Захисник Юлії Тимошенко Микола Сірий заявляє про необхідність проведення експертизи роз’яснень головуючого у справі судді Печерського районного суду Родіона Кірєєва суті обвинувачень.

"У нас немає іншого варіанту, ми звернемося до кафедр, які спеціалізуються на питаннях логіки. Це може бути Інститут філософії, може бути кафедра логіки Київського університету, можливо, ми звернемося до університетів інших країн", - сказав Микола Сірий сьогодні журналістам у перерві судового засідання.

За його словами, спеціалісти мають провести експертизу наданих суддею роз’яснень. "Може, в такий спосіб ми зрозуміємо ті роз’яснення, які здійснив головуючий у справі суддя Кірєєв, тому що і обвинувачення, і суддя Кірєєв наполягають і стверджують, що він роз’яснив суть обвинувачення, а ми в силу якихось причин не можемо так довго зрозуміти прості і очевидні речі", - додав він.

"В цій дискусії фактично це глухий кут, кожен займає свою позицію, і потрібно звернутися до об’єктивних критеріїв для того, щоб зрозуміти – відбулося роз’яснення чи ні. Поки не роз’яснено суть обвинувачень, особа, якій це обвинувачення пред’явлено, не знає, проти чого їй захищатися. І захисники не знають цього", - підкреслив Микола Сірий.
 
Кірєєв традиційно відмовив у своєму відводі
 
Суддя Печерського районного суду міста Києва Родіон Кірєєв відмовив у задоволенні клопотання сторони захисту про відвід головуючому у справі.

"Заяву залишити без задоволення", - зачитав Родіон Кірєєв рішення суду після 30-хвилинної перерви у судовому засіданні.

Як відомо, захист Юлії Тимошенко обґрунтував своє клопотання про відвід головуючому тим, що його дії підпадають під норму статті 372 Кримінального кодексу України, яка передбачає кримінальну відповідальність за притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності слідчим, прокурором чи іншою уповноваженою на те законом особою.
Микола Сірий заявив, що суддя Кірєєв навмисно прискорює судовий процес
Захисник Юлії Тимошенко Микола Сірий заявляє, що суддя Родіон Кірєєв намагається прискорити судовий процес, переходячи до стадії дослідження доказів, незважаючи на думку захисту про передчасність таких дій.

"Я звертаюся із заявою в порядку 260 статті Кримінально-процесуального кодексу і хочу звернути увагу на те, що захист жодним чином не використовує в неналежний спосіб свої процесуальні права. Захист не створює тих перешкод, на які захист змушений відреагувати, заявляючи клопотання і заявляючи відводи. Ці перешкоди створюють інші учасники процесу", - заявив сьогодні у судовому засіданні адвокат Микола Сірий.

Він вказав на порушення процедури ведення судового засідання суддею Кірєєвим, який після оголошення рішення щодо відводу головуючому не спитав учасників процесу, чи є в них відводи до інших учасників процесу. "Ми ще не розглядали відводи щодо прокурорів. Ми ще не розглядали відводи, які стосуються тих позицій, які заявляли прокурори. Ми не можемо перейти до порядку дослідження доказів після того, як ми вичерпаємо ті перешкоди, які потім створять підстави для визнання рішення суду незаконним. І це рішення буде скасовано", - підкреслив Микола Сірий.

Суддя Кірєєв після оголошення свого рішення про відмову у відводі головуючому відмовився надати можливість стороні захисту заявляти клопотання, наполягаючи на необхідності переходу на наступну стадію судового процесу.

Навіть коли захисники намагалася заявити клопотання про відвід головуючому, зважаючи на його заборону використовувати права Юлії Тимошенко на захист, суддя брутально перебивав адвокатів на наголошував на наданні слова стороні обвинувачення для переходу на наступну стадію судового процесу. "Ви прямо відмовляєтеся виконувати розпорядження головуючого. Не вступайте в суперечку з головуючим у справі", - заявив суддя Родіон Кірєєв.

Як відомо, згідно статті 299 Кримінально-процесуального кодексу, головуючий може з'ясовувати думку учасників судового розгляду про те, які докази треба дослідити, та про порядок їх дослідження, тільки після того, як роз’яснить підсудному суть обвинувачень. Суддя ж Кірєєв не зміг сформулювати суть обвинувачень ані сьогодні, ані на минулому засіданні в п’ятницю.
Захист Юлії Тимошенко вимагає час на ознайомлення з матеріалами справи
Захист Юлії Тимошенко заявив клопотання про надання додаткового часу для ознайомлення з матеріалами справи, незважаючи на наполягання судді Родіона Кірєєва перейти до стадії визначення обсягу доказів, що підлягають дослідженню, та порядку їх дослідження.

"Зараз Кірєєв хоче без ознайомлення захисників з матеріалами справи перейти до мого допиту та свідків. Захисники вимагають час на ознайомлення. Кірєєв ще раз повторює, що вважає достатнім для захисників три доби на прочитання 5 тисяч аркушів кримінальної справи", - написала Юлія Тимошенко на своїй сторінці у Twitter.

"Згідно з частиною 2 статті 289 КПК України прокуророві, а також захиснику, який вперше вступив у справу, суд зобов’язаний надати час, необхідний для ознайомлення з матеріалами справи і для підготовки до участі у судовому засіданні. Враховуючи, що 17 липня 2011 року я був допущений до участі у справі як захисник Тимошенко Юлії Володимирівни, керуючись статтями 48, 255,289 КПК України, прошу суд забезпечити мінімальні гарантії реалізації права на захист Тимошенко Юлії Володимирівни і надати мені час, необхідний для ознайомлення з матеріалами справи і підготовки для участі в судовому засіданні", - заявив адвокат Микола Сірий у судовому засіданні.

Він повідомив, що з 16 томів кримінальної справи встиг ознайомитися лише з двома, тому звернувся до суду з клопотанням про надання для ознайомлення матеріалів справи одного місяця і 25 днів.

Микола Сірий також зазначив, що якщо суд вважає цей термін задовгим, то захист просить встановити достатньо обґрунтований час для ознайомлення з матеріалами справи, виходячи з того, на прочитання однієї сторінки справи зазвичай потрібні три хвилини. Адвокат також наголосив, що встановлені судом терміни мають бути обґрунтовані та відповідати здоровому глузду.

Микола Сірий пояснив, що для переходу до наступної стадії судового процесу захист зобов'язаний бути ознайомлений з матеріалами справи у повному обсязі.

Суддя Родіон Кірєєв при цьому весь час наполягав на неможливості звернення з цим клопотанням через перехід до наступної стадії судового процесу.
Захист Юлії Тимошенко вкотре вимагає відводу упередженому судді
Захист Юлії Тимошенко заявляє відвід судді Печерського районного суду міста Києва Родіону Кірєєву через відмову надати екс-прем'єр-міністру право на захист та позбавлення захисників права на ознайомлення з матеріалами справи.

"З огляду на те, що суддя Кірєєв відмовив у клопотанні і не надав належного часу, тобто не забезпечив мінімальної гарантії права на захист, не надав належного часу для ознайомлення з матеріалами справи, це означає, на переконання захисту, що своїми діями суддя Печерського районного суду міста Києва Кірєєв Родіон Володимирович грубо порушує право Тимошенко Юлії Володимирівни на захист, а також перешкоджає здійсненню планомірної діяльності захисників по наданню правової допомоги", - заявив адвокат Микола Сірий.

Він вважає, що дії головуючого свідчать про його упередженість при розгляді справи та необ’єктивність. "Тому з огляду на порушення мінімальних прав на захист та керуючись пунктом 4 частини 1 статті 54 і статті 56 КПК України заявляю йому відвід", - заявив захисник Юлії Тимошенко.

Як відомо, сьогодні головуючий у судовому процесі з розгляду кримінальної справи Юлії Тимошенко суддя Печерського суду Родіон Кірєєв відмовив у задоволенні клопотання про надання стороні захисту додаткового часу для ознайомлення з матеріалами справи.

"Це свідома система порушення права на захист і зриву судового процесу", - заявила Юлія Тимошенко, коментуючи постанову суду.
Кірєєв вкотре сплюндрував право Юлії Тимошенко на правосуддя
Родіон Кірєєв знову відмовив у задоволенні клопотання сторони захисту про відвід головуючому у справі.

"Клопотання сторони захисту не є обґрунтованим. Клопотання залишити без задоволення. Постанова оскарженню не підлягає", - зачитав рішення суду про власний відвід суддя Родіон Кірєєв.

Як відомо, захист Юлії Тимошенко заявив відвід головуючому у справі через відмову надати екс-прем'єр-міністру право на захист та позбавлення захисників права на ознайомлення з матеріалами справи.
Суддя Кірєєв продовжує ігнорувати заяви захисту Юлії Тимошенко
Захист Юлії Тимошенко звернувся до суду із заявою на дії головуючого через його відмову оголосити перерву у судовому засіданні у зв’язку із закінченням робочого дня.

"Я заперечую проти дій головуючого, прошу оголосити перерву у зв’язку з закінченням робочого дня. Це другий день, коли такими темпами проводиться судове засідання", - сказав захисник Юлії Тимошенко Олександр Плахотнюк після звернення судді Родіона Кірєєва до екс-прем'єра з пропозицією почати давати свідчення у справі.

У відповідь суддя зазначив, що робочий день ще не закінчився. "Не перебивайте суд і не вступайте в суперечку з головуючим. Постійними заявами ви унеможливлюєте судовий розгляд", - сказав Родіон Кірєєв.

У свою чергу, адвокат Микола Сірий додав, що учасник процесу згідно з нормами КПК має право робити заяву на дії головуючого в будь-який момент розгляду справи.
Кірєєву не вистачило слів. У діло пішов "Грифон"
"Щойно силою ГРИФОНУ ЧЕРЕЗ ЖОРСТОКУ БІЙКУ з мирними людьми видаляють з залу суду народного депутата Ю.Прокопчука, який виступив проти Кірєєва", - написала Юлія Тимошенко у Twitter.
Головуючий у судовому процесі з розгляду кримінальної справи Юлії Тимошенко суддя Печерського районного суду міста Києва Родіон Кірєєв наказав вивести з зали судових засідань народного депутата України Юрія Прокопчука за нібито порушення останнім порядку у залі.

Суддя зробив зауваження народним депутатам Андрію Кожемякіну і Юрію Прокопчуку, і на їх захист встали всі народні депутати, присутні у залі.

Після цього працівники спецпідрозділу МВС "Грифон" на вимогу головуючого силою вивели народного депутата України Юрія Прокопчука з зали судових засідань, де слухається справа екс-прем'єр-міністр Юлії Тимошенко. При спробі "грифонівців" застосувати силу до парламентарія відбувалася бійка між народними депутатами та представниками міліції.

Під час силового інциденту суддя Родіон Кірєєв залишив залу суду, оголосивши технічну перерву на 20 хвилин.
Суддя Кірєєв вимагає від Юлії Тимошенко давати свідчення при загрозі її здоров'ю
Суддя Печерського районного суду міста Києва Родіон Кірєєв вважає порушенням порядку у залі судових засідань прохання Юлії Тимошенко вимкнути кондиціонер і попереджає її про видалення з зали.

Відповідна заява була зроблена головуючим після прохання Юлії Тимошенко вимкнути кондиціонер, розташований на стіні прямо над нею, що екс-прем'єр пояснила загрозою для свого здоров'я.

У свою чергу захисник екс-прем'єра Микола Сірий зробив заяву на дії головуючого, які загрожують здоров'ю його підзахисної. "Ви вимагаєте від моєї підзахисної давати покази в той час, коли є загроза для її здоров'я. Мої дії спрямовані на те, щоб ви не чинили загрозу здоров'ю моєї підзахисної", - сказав Микола Сірий.
У судилищі змінено порядок дослідження доказів та оголошено перерву
Родіон Кірєєв змінив порядок дослідження доказів та оголосив перерву у судовому розгляді справи Юлії Тимошенко до 11:00 26 липня.

Рішення суддя Родіон Кірєєв оголосив після неодноразових звернень Юлії Тимошенко та її захисника Миколи Сірого з вимогою оголосити перерву у судовому розгляді у зв’язку із закінченням робочого дня, визначеного розпорядком суду.

"Я вимагаю, щоб ви припинили знущання наді мною, над моїми захисниками, над законами, над Конституцією. Для того, щоб давати покази, треба мати підготовлених захисників, пройти разом по всім матеріалам справи, зробити відповідні нотатки. Ви позбавили мене такого права, зараз я не можу давати покази без якісної юридичної підготовки", - заявила Юлія Тимошенко.

Водночас суддя Родіон Кірєєв все ще наполягав на прискоренні переходу судового розгляду до етапу дослідження доказів кримінальної справи, ігноруючи всі заяви Юлії Тимошенко та її захисту. Відмову екс-прем'єра надавати саме зараз покази у справі суддя розцінив як відмову Юлії Тимошенко від такої процесуальної дії.

"Суд постановив: змінити порядок дослідження доказів, спочатку допитати свідків, розглянути письмові докази, а потім заслухати покази підсудної. У зв’язку зі зміною порядку дослідження доказів та необхідністю часу для того, щоб викликати свідків, у судовому засіданні оголошується перерва до 26 липня 11:00", - оголосив суддя Кірєєв своє рішення.
Інформація подавалась за матеріалами сайту tymoshenko.ua


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.