Вищий спецсуд знову пішов за межи закону у справі Тимошенко

vishchiy spets sud

 

Вищий спеціалізований суд сьогодні втретє розпочав засідання з розгляду касаційної скарги захисника Юлії Тимошенко Олександра Плахотнюка на рішення судів першої та другої інстанції у так званій «газовій справі».


Головує на засіданні заступник голови Вищого спецсуду Станіслав Міщенко.

У судовій залі перебували народні депутати від опозиції та понад 100 представників засобів масової інформації.

При цьому судову залу розділили на дві частини, у меншій з яких розташували журналістів та операторів.

У залі надзвичайно жарко, чимало людей стоять, оскільки не вистачає місць.

Крім того, через поганий звук журналісти практично не чують виступи захисників і учасників судового процесу.

Юлія Тимошенко вкотре просить розглядати касаційну скаргу без неї

Юлія Тимошенко вимагає розглядати касаційну скаргу на вирок у так званій «газовій справі» за її відсутності.

Про це на початку судового засідання заявив керівник групи захисту екс-прем’єр-міністра Сергій Власенко.

«Вона не просто просить, а вимагає розглядати скаргу за її відсутності», - наголосив захисник.

Головуючий на засіданні - заступник голови Вищого спецсуду Станіслав Міщенко повідомив, що відповідна заява від Юлії Тимошенко була спрямована 5 липня із супровідним листом керівництва Качанівської колонії.

Захисник Сергій Власенко також наголосив, що попередні обидва перенесення розгляду касації «не відповідають здоровому глузду та свідчать про упередженість».

Захисники Юлії Тимошенко проти перенесення розгляду касації

Захисники Юлії Тимошенко виступають проти пропозиції сторони обвинувачення втретє перенести засідання щодо розгляду касаційної скарги захисника екс-прем’єр-міністра Олександра Плахотнюка на вирок у так званій «газовій справі».

Виступаючи у суді, Плахотнюк наголосив, що перенесення розгляду касаційної скарги та оголошення перерви, як вимагають прокурори, не передбачено Кримінально-процесуальним кодексом.

«Це право особи брати або не брати участь у розгляді касації», - підкреслив він.

Захисники також обурені, що прокурори обґрунтовують необхідність перенесення засідання тим, що Юлія Тимошенко не може особисто брати участь у розгляді касації.

Керівник групи захисту Сергій Власенко зазначив, що «Юлія Тимошенко сама визначає спосіб реалізації своїх прав і вже написала три заяви з вимогою розглядати касаційну скаргу без її присутності, бо вона не хоче бути присутньою».

Олександр Плахотнюк наголосив, що «ця справа мала бути розглянута ще 15 травня, однак, прокурор просить втретє перенести засідання та призначити четверте слухання. Це не відповідає КПК».

Захисники також зазначили, що призначення Київським райсудом Харкова судово-медичної експертизи не має жодного стосунку до справи, яка розглядається у Вищому спеціалізованому суді.

«Починаючи з 15 травня суд діє упереджено, свідомо порушуючи права Юлії Тимошенко», - сказав захисник Сергій Власенко.

«Ці рішення лежать за межами закону, вони лежать за межами здорового глузду», - наголосив він.

«Діюча влада боїться, як вогню, цього розгляду і робить все для перешкоди розгляду справи Тимошенко у Європейському суді з прав людини. Ви, панове судді, зараз берете участь у цих неправомірних діях», - сказав Власенко.

«Шановні судді, згадайте, що ви судді, ви справедливі, ви законні та стоїте на захисті закону», - резюмував захисник Юлії Тимошенко.

Касацію Юлії Тимошенко вкотре відклали на місяць

Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ втретє переніс судове засідання з розгляду касаційної скарги захисту Юлії Тимошенко у так званій «газовій справі».

Наступне засідання призначене на 10 годину 16 серпня.

vishchiy spets sud2

 

Відповідне рішення оголосив головуючий на засіданні суддя Станіслав Міщенко.

Таким чином судді задовольнили прохання сторони обвинувачення.

«Суд вирішив частково задовольнити прохання прокуратури і перенести розгляд судового засідання на 10-ту годину 16 серпня», - сказав суддя.

Прокурори хотіли взагалі відкласти засідання на невизначений термін - до отримання результатів судового-медичної експертизи.

Перед цим Юлія Тимошенко писала вже 3 заяви до суду з проханням розглядати касацію без її присутності.

Нагадаємо, захисники екс-прем’єр-міністра наголошували, що перенесення розгляду касаційної скарги не передбачено Кримінально-процесуальним кодексом, оскільки особа сама визначає приймати або не приймати участь у розгляді касації.

За матеріалами byut.com.ua

 



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.