З міст Авдіївка, Дебальцеве та Ольховатка вивезено 376 людей, з них 40 дітей

begentci uglegorsk1

 
За інформацією прес-служби Державної служби з надзвичайних ситуацій, у містах Донецької та Луганської областей, що протягом останніх днів піддаються постійному обстрілу з боку терористів, продовжуються заходи щодо організації вивозу людей із небезпечних районів, надання гуманітарної допомоги та проведення аварійно-відновлювальних робіт.


Донецька область

За вчорашній день, 5 лютого, з міст Авдіївка, Дебальцеве та селища Ольховатка рятувальниками ДСНС було вивезено 376 людей, з них 40 дітей та 5 людей, що не можуть самостійно пересуватись, а також 2 поранених, яких доставили до Артемівської міської лікарні.

А саме: з міста Дебальцеве вивезено 296 осіб, з них 30 дітей та 2 поранених, з міста Авдіївка 44 особи, з них 10 дітей та 5 людей, що не можуть самостійно пересуватись, та селища Ольховатка на броньованих автомобілях «КрАЗ» вивезено 36 осіб.

Всього, починаючи з 28 січня по 5 лютого з міст Авдіївка, Дебальцеве та Світлодарськ рятувальниками було вивезено 3 тис. 232 особи, з них 723 дитини та 70 осіб, які не можуть самостійно пересуватися.

Для зустрічі людей, які вивозяться із небезпечної зони у Донецькій області, підрозділами ДСНС розгорнуто пункти зустрічі на залізничних вокзалах в містах Слов’янськ та Костянтинівка, де надається інформаційна, медична та інші види допомоги, а також психологічна підтримка. Особи, які переміщуються, безкоштовно забезпечуються квитками для проїзду в межах України.

На пунктах зустрічі громадян у містах Констянтинівка та Слов’янськ за останні дні вже зареєстровано 1179 осіб. Після того, як люди визначились із подальшим місцем переміщення, обрали конкретний регіон та запропоноване тимчасове житло, їх безкоштовно залізничним сполученням доставляють через визначений у місті Києві транзитний пункт до місця майбутнього проживання.

Продовжується робота щодо доставки гуманітарної допомоги населенню в містах Донецької області.

Організовано доставку вантажу гуманітарної допомоги до населення міста Дебальцеве, а саме: 50 кг цукру, 680 кг круп, 253 банки рибних та м’ясних консервів, 10 кг фруктів, 69 літрів рослинного масла, 30 банок згущеного молока, 2100 буханок хліба та 5 тонн питної води.

За останні дні до міста Дебальцеве доставлено 11 генераторів для освітлення, а також вирішене питання доставки пального для їх роботи, 30 печей на твердому паливі, які наразі працюють в місцях масового скупчення людей, в лікарнях, школах, в бомбосховищах, близько 6,5 тонни продуктів харчування, 6 ящиків свічок, 54,5 тонни питної води, облаштовано 2 польові кухні, надано людям 650 ковдр, по 100 комплектів подушок та матраців.

До міста Авдіївка всього відправлено: 8 генераторів для освітлення, 20 тонн питної води, 250 ковдр, 30 буржуйок, 70 матраців, 5000 кв. м. поліетиленової плівки, 1000 буханок хліба та 10 куб. м. дров.

Гуманітарна допомога надходила й від Червоного Хреста: до міста Дебальцеве - 1 генератор для освітлення, 40 літрів гасу для ламп та 10 печей на твердому паливі, також до Артемівської лікарні доставлено медикаменти, перев’язочні матеріали та інвалідні візки.

Проводяться ремонтно-відновлювальні роботи в багатоповерхових житлових будинках в мікрорайоні «Східний» міста Маріуполь, а також розчищення прибудинкових територій від будівельного сміття та битого скла віконних рам. Задіяні 230 осіб та 34 одиниці техніки підприємств та комунальних служб міста.

Після вчорашнього артилерійського обстрілу селища Сартана Іллічівського району групою піротехнічних робіт відпрацьовано 22 адреси щодо виявлення та очищення територій від вибухонебезпечних предметів.

Ведуться роботи по відновленню газо- та енергопостачання будівель і приватних будинків по вулиці Олімпійська Орджонікідзевського району міста.

До проведення аварійно-рятувальних робіт, заходів з доставки обладнання та майна, вивезення людей було залучено 134 особи та 74 одиниці техніки, у тому числі від ДСНС - 58 осіб особового складу та 35 одиниць техніки.

Луганська область

Рятувальниками ДСНС спільно з волонтерами організовано вивезення з міста Щастя 4 осіб, селища міського типу Станиці Луганської 12 осіб, селищ Кримське 20 осіб та Чернухіно 42 осіб.

Починаючи з 28 січня підрозділами ДСНС та волонтерських організацій організовано вивезення 573 осіб, з них 162 дитини та 41 особа, які не можуть самостійно пересуватись.

На сьогоднішній день на території Луганської області, що підконтрольна Уряду, розгорнуто 25 пунктів обігріву для надання допомоги внутрішньо переміщеним особам.

Щодо доставки гуманітарної допомоги населенню в містах Луганської області.

5 лютого до селища Новотошківка доставлено 10 тонн гуманітарного вантажу, до якого входять продукти харчування, питна вода, засоби гігієни, свічки та поліетиленова плівка.

На даний час проводяться відновлювальні роботи газо-, водо- та енергопостачання в містах Щастя, Попасна, селищ Макарове, Новотошківка, Тошківка, Світличне, Ніжне, Борове. Ведуться роботи по відновленню магістрального водопроводу «Білогорівка-Алчевськ».

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом останньої доби очищено від вибухонебезпечних предметів 0,7 гектара територій та знешкоджено 32 вибухонебезпечних предмети.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.