​Народ злиденіє, Ахметов багатіє

Якщо держава погодиться компенсовувати валютним позичальникам кредити за рахунок державних коштів, то більшість скажуть, що це популізм. Бо позичальники брали на себе певні ризики, отримуючи нижчу процентну ставку по кредиту. За ці ризики не мають відповідати усі інші, хто таких ризикових фінансових рішень не приймав.


Але що не дозволено бикові, то дозволено Юпітерові.

ДТЕК при гривневому бізнесі взяв майже 3 млрд. дол. кредитів, більшість - у твердій валюті. Тобто біля 24 млрд грн у той час. Біля 10 млрд грн пішли на покупку нових активів та дивіденди.

Але держава, в особі різних органів влади, вирішила, що усі споживачі мають скинутись ДТЕКу для погашення цих валютних боргів. А борги через падіння гривні виросли з 24 млрд грн до приблизно 70 млрд. грн.

Декілька круглів столів, кольорові презентації, надуті щоки про європейський практику - і примітивне перекладення валютного боргового ризику приватної компанії на усіх споживачів оформлено у «реформу».

ЕБІТДА ДТЕК (прибуток до амортизації та сплати процентів) за 3-ій квартал виросла у 4 рази у порівнянні з 2-м кв. і склала 4,2 млрд грн. Це майже вдвічі більше, аніж за все 2-е півріччя 2015 року.

Абсолютно не шкода, щоб компанія заробляла. Єдине, цей прибуток не зароблений, а призначений регулятором. Продажі вугілля - це внутрігрупові операції. Доходи групи практично повністю формує продаж е/е, а він по встановленому державою тарифу демонструє стрімкий ріст.

Ось так, тихою сапою ми всі допомагаємо валютному позичальнику. Не забудьте заплатити за листопад. Там тариф дуже хороший, у ТЕС вже хочуть поскоріше гроші отримати.

Andriy Gerus, facebook.com

Фото market.korupciya.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.