​Усі події сьогодення визначені подіями давно минулої епохи

Ми ніколи не переможемо - якщо не піддамо самі себе самокритиці, у тому числі - історичній. Адже УСІ події сьогодення, коли немає мирного рішення внутрішнього конфлікту «влада - населення» визначені подіями давно минулої епохи - сто років тому і трохи пізніше.


Україна зшита з уламків імперій та держав, які самі зазнали втрат, у тому числі територіальних та по населенню.

І усі ці уламки були ПІД владою іноземних держав, де українське населення добросовісно виконувало свою роль працівника та воїна... в чужих інтересах. Це - проблема не влади, а саме населення України, яке має винятково низьку здатність до самоорганізації та самодисципліни. Не вдавалося, як у інших країнах, створити армію (як в Туреччині, Польщі, Фінляндії, Ізраїлі - балтійських державах). Можна також згадати, що Америка (колишні англійці на 70%!) воювали з англійським королем саме у складі АРМІЇ, а не окремих селянських загонів, як у нас під час громадянської війни та одразу після. Ця стихійна бунтівщина весь час підводила українців через ту саму нездатність до самоорганізації та самодисципліни, самообмеження. Краще, що було - УПА, яке силоміць примушувало об’єднуватися інші загони або були б знищені лідери розколу. Але і вона, УПА, залишалася сільською, чисто партизанською армією.

Щодо Голодомору: час визначатися про причини його та можливістю його проведення в 1933 році.

Адже в час незалежності була і є популярною тезою те, що «росія занапастила Україну. І якщо ми отримали незалежність - то події подібно Голодомору - неможливі!». Ця маячня була вигідною тій частині «націонал-патріотів» та «націоналістів», які залюбки почали співробітничати з колишньою партноменклатурою у визискуванні власного населення і які стали розкошувати у вишиванках та часто з оселедцями на головах.

Але ж, не заперечуючи роль БІЛЬШОВИЦЬКОЇ росії, потрібно нагадати, що Голодомор можливий і від співвітчизників - як в Кампучії, наприклад, чи Китаї часів «культурної революції».

З іншого боку - такий широкомасштабний Голодомор був би неможливий - якби більшовикам ПОВСЮДНО не вдалося розколоти село - на тих, хто грабує - і кого грабують. У Польщі таке зробити не вдалося. В Узбекистані під час революції дехкани ПОВЕРТАЛИ НАЗАД те, що більшовики давали дехканам від награбованого - там теж Голодомору не було.

Тепер уявіть собі - що колгоспів ще НЕ було - потрібно було витрусити кожну окрему комору, знайти КОЖНУ схованку. Оточити КОЖНЕ місто від голодуючих селян силовиками. Але подивіться на мапу: в Україні БАГАТО міст - усі оточити - не вистачило б ніяких червоноармійців! Так що левова частка втрат - за рахунок сприяння ВЛАСНИХ співвітчизників. Як взагалі технічно, технологічно це можна уявити? Виявляється, це стало можливим.

ТЕПЕР усі не вірять у всі ознаки трагедії від власних співвітчизників від Порошенка та Ющенка. Останній - «справжній українець» - хто заперечуватиме? Забужко його активно підтримувала...

Так що чергова трагедія буде заслуженою - якщо не визнаємо як істину, що внутрішній олігархічний ворог ГІРШЕ зовнішнього - бо зовнішній ворог не насмілився б на авантюру без надзвичайної слабкості української держави та ще більшу слабкість українського суспільства.

Саме тому надзвичайно легко розколювати українське суспільство з пропагандистськими закидами «а хто потім», «а що потім?» - бажаючи почути лише «та ніхто!!!».

Вмирайте, якщо так!

Ще раз - як перед Голодомором було багато ознак біди, що насувалася - так і зараз багато таких ознак майбутньої біди. А від наших людей - «якось воно буде!».

Судова система навіть не потребує детального аналізу - готується КАРАЛЬНА СИСТЕМА влади. Як поліція під владою олігархії не може не бути каральною, так і армія під орудою проросійських військових керівників не може не бути деморалізованою. Деморалізована армія - кінцева мета олігархічної влади. Але суто каральні війська - краще годуються, забезпечуються та готуються до придушення народу. Так що «наш хлопчик» в нацгвардії та СБУ може стати ворожим солдатом проти народу - якому одного разу накажуть стріляти. Військовики в каральних військах та каральних органах - проти нації та народу.

Приклад - формування з силовиків парамілітарних формувань «тітушок» (чи «петюшок» - кому як подобається).

Цікаво мені - чи погодиться Саакашвілі стати «підставною особою» української революції? Адже епопея з проривом - це ВПРОВАДЖЕННЯ у наш мозок «нового справжнього лідера». Вся справа у тому - чи погодиться він сам на цю ворожу ганебну роль?

Час покаже.

Вже зараз все залежить від особистостей в активній меншості, а не населення взагалі.

Шкода - що потенційні лідери Майдану вже полишають Україну як мачуху, яка не любить своїх дітей. Кращих.

Станислав Овчаренко, facebook.com

Фото commons.wikimedia.org



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.