​Медіа-профспілка закликає українську владу запровадити санкції щодо росії через вирок Семені

22 вересня окупаційний Залізничний суд Сімферополя виніс «вирок» кримському журналісту Миколі Семені, визнавши його винним за статтею 280.1 Кримінального кодексу росії (публічні заклики до сепаратизму). Згідно рішення суду, журналіста засуджено до 2,5 років умовно з забороною займатися публічною діяльністю на три роки і випробувальним терміном на три роки.


Незалежна медіа-профспілка України не визнає цей «вирок» як законний та об’єктивний і вважає його політично мотивованим, так само, як характеризують його авторитетні адвокати та правозахисники України, росії та світу.

Цей «вирок» нагадує найганебніші практики радянської влади минулих часів. Ми розцінюємо обвинувальний «вирок» щодо Миколи Семени наступом не тільки на свободу слова, але і ту частину світу, яка не визнає російську анексію Криму. Такі показові політичні процеси є ознакою того, що російська влада остаточно поховала свободу слова як базову цінність будь-якої цивілізованої держави. Процес над Семеною демонструє, що російська влада оголосила війну усім незгодним з її агресією проти України і надалі прагне продовжувати цю війну. Хочемо нагадати, що перед тим, як засудити Миколу Семену, російськими силовиками були порушені кримінальні справи стосовно ще двох кримських журналістів — Анни Андрієвської та Андрія Клименка за цією ж статтею — 280.1 КК РФ — саме за їхню професійну діяльність.

Такі дії російської влади говорять про те, що боротьба зі свободою слова та порушення прав громадян України у Криму будуть продовжуватися. Тому вважаємо доречним закликати українську владу ввести санкції стосовно людей, які причетні до придушення свободи слова на півострові та порушення прав журналістів. Члени НМПУ брали участь у розробці такого санкційного списку разом з українськими правозахисниками та Міністерством інформаційної політики України і він раніше був переданий до відповідних структур української влади. Вважаємо, що зараз настав час затвердили його на державному рівні та закликати до таких самих дій міжнародних партнерів України.

Прес-служба НМПУ

Микола Семена. Фото hromadske.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.