ЄС очікує на вирішення справи Юлії Тимошенко

shtefan nks

 

Єврокомісар з питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле наголошує, що ЄС очікує на вирішення справи Юлії Тимошенко для підписання Угоди про асоціацію. Про це він сказав сьогодні під час круглого столу з питань європейської інтеграції, повідомляють «Конфлікти і закони» з посиланням на прес-службу «Батьківшини».


Зокрема, він відмітив прогрес українського парламенту у прийнятті євроінтеграційних законів, необхідних для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, але закликав українську владу виконати ключові критерії, які залишилися: реформування виборчого законодавства, реформа прокуратури та вирішення питання політично мотивованих вироків, в першу чергу - справи лідера опозиції Юлії Тимошенко.

«Цю роботу потрібно завершити. Є нагальна необхідність конкретного руху по справі Юлії Тимошенко», - сказав він.

«У цьому зв'язку звіт місії Кокса-Кваснєвского є особливо важливим для наших країн, які будуть оцінювати прогрес України у цьому питанні та приймати рішення щодо підписання Угоди», - додав Єврокомісар.

У свою чергу Голова Комітету у закордонних справах Європарламенту Ельмар Брок висловив сподівання, що «в найближчі дні буде знайдено вирішення особливого питання вибіркового переслідування».

У круглому столі, який пройшов 11 жовтня у Києві, також взяли участь Голова Делегації ЄС в Україні Ян Томбінський, Голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, Голова Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Григорій Немиря, Прем'єр-міністр Микола Азаров, Голова Верховної Ради Володимир Рибак, голови фракцій українського парламенту, представники виконавчої та судової влади, політичних сил, громадськості, експерти.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.