​Польські та українські села з'єднав тимчасовий прикордонний перехід

У селах Крилів (Люблинське воєводство) та Кречів (Волинська область) відбулися 9 Європейські дні добросусідства. На ріці Буг було встановлено понтонний міст, яким поляки та українці могли перетинати тимчасовий прикордонний перехід. Ці дні – це нагода для будівництва нових мостів, співпраці та порозуміння між двома народами, повідомляє «Польське радіо».


У місцевості, де нині є Україна, кількадесят років тому була Польща. Тоді не було значення, чи сусід був поляком, українцем або росіянином. Важливішим було віросповідання. Саме воно визначало ідентичність та національну приналежність.

Після зміни кордонів у 1951 році Буг, що пливе між Криловом та Кречовом, став прикордонною рікою і до сусідів у найближчому селі найшвидше можна було дістатися тільки один раз у році – під час Європейських днів добросусідства.

Європейські дні добросусідства у Люблинському воєводстві відбуваються у трьох місцях (в Україні - у Волинській та Львівській областях - ред.). Завжди там, де немає постійного прикордонного пункту пропуску. До сьогодні, 15 серпня, на кордоні працюватиме також тимчасовий перехід між селами Збереже – Адамчуки. Наприкінці серпня захід також відбудеться у місцевостях Корчмин – Стаївка – Белз–Ліски/Білосток – Ульгівок/Кривиця (Люблинське воєводство - Львівська область).

Європейські дні добросусідства з року в рік стають все популярнішими з обох боків кордону. Минулоріч понтонний міст перетнуло приблизно 50 тис. осіб, майже удвічі більше, ніж у 2015 році (27 тис.). Традиційно, кордон поляки та українці можуть переходити пішки або на велосипеді. У рамках Європейських днів добросусідства проводяться конференції, релігійні та мистецькі зустрічі, ярмарки, спортивні змагання, а також культурні заходи.

Фото kordony.net



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.