​Організатора «пограбування століття», якого затримали в Одесі, Україна передала Польщі

Три роки тому затриманий біля Одеси Ґжеґож Л. органіував у Польщі зухвале викрадення 8 млн злотих. Ґжеґожа Л., останнього з учасників та організаторів так званого нападу століття у Польщі, взяли під варту у Перемишлі. Нагадаємо, що в Одесі його вистежили так звані мисливці за головами з Познані, повідомляє Польське радіо.


Поліцейський конвой у Ряшеві прийняв наприкінці минулого тижня від українських спецслужб у міжнародному пункті пропуску Ґжеґожа Л., який був головним ініціатором викрадення 8 млн злотих (понад 1,8 млн євро), здійсненого три роки тому у місті Сважендз неподалік Познані у Великопольському воєводстві.

Чоловіка вистежили неподалік Одеси поліцейські спеціальної групи розшуку Воєводської комендатури поліції у Познані. Співробітники передали усю зібрану інформацію своїм українським колегам, котрі затримали розшукуваного злочинця.

Під час процедури екстрадиції затриманий перебував під арештом у Києві (від листопада 2017 року). Після передачі його українською стороною польській Ґжеґож Л. чекає на подальші розпорядження в ізоляторі тимчасового тримання у Перемишлі.

«Прокурор видав наказ про негайне перевезення його у слідчий ізолятор у Познані. Коли він потрапить туди, йому висунуть звинувачення і чоловіка буде допитано як підозрюваного», - повідомив Міхал Сментковський, речник Окружної прокуратури в Познані.

Про «напад століття» в Сважендзі писали мас-медіа по цілій Польщі. Підставний конвоїр працював раніше в охоронній фірмі. Він тривалий час готувався до своєї ролі: відпустив бороду, поголив волосся на голові, змінив свою особу. Коли його колеги по роботі пішли до одного з банків, він покинув місце у фургоні, наповненого грошима. Чоловік викрав 8 млн злотих. У нього було декілька спільників.

Познанська прокуратура тривалий час розшукувала фальшивого конвоїра та його поплічників. У результаті, їх вдалося затримати.

На свободі тривалий час залишався Ґжеґож Л., якого познанська прокуратура вважала «мозком нападу століття» у Сважендзі. Він - екс-поліцейський, екс-віце-голова охоронної фірми, який взяв на роботу підставного конвоїра.

Фото Wielkopolska Policja



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.