​Очільники МЗС Польщі та Швеції підтримують європейські прагнення України

Міністри закордонних справ Польщі та Швеції, Яцек Чапутович і Марґот Вальстрьом, заявили, що їхні країни підтримують європейські прагнення України. Політики виступили в Університеті імені Тараса Шевченка в Києві. «Україна є основою Східного партнерства. Я переконаний, що Європейський Союз повинен надалі підтримувати Україну в імплементації Угоди про асоціацію», – сказав польський міністр Яцек Чапутович, передає Польське радіо.


Очільники дипломатії Польщі та Швеції прибули до Києва як представники двох країн, що були ініціаторами Східного партнерства. Політики висловили сподівання, що зміна на посаді президента України, яким нещодавно став Володимир Зеленський, та майбутні парламентські вибори не уповільнять темпу українських реформ. «Це дуже важливий момент, все у ваших руках, українського суспільства, щоб зорганізуватися і показати Заходові, що ви маєте право думати про вступ до ЄС, до трансатлантичної коаліції, до Заходу. Можливо, ще не зараз, а в перспективі кількох років», – додав Яцек Чапутович.

Глава польської дипломатії нагадав також про конфлікт, що триває від 2014 року у частині Донбасу, яку зайняли проросійські сепаратисти. Унаслідок бойових дій у цьому регіоні вже загинуло приблизно 13 тисяч людей. «Я переконаний, що закінчення цього російсько-українського конфлікту, який є найбільш серйозною загрозою для безпеки в регіоні, повинно бути найвищим пріоритетом західного співтовариства», – сказав польський міністр.

Після лекції в університеті міністр Яцек Чапутович зустрівся з представниками польської громади в київському костелі Святого Миколая.

У другій половині дня міністрів закордонних справ Польщі та Швеції зустрілися з президентом України Володимиром Зеленським, під час якої підтвердили послідовну підтримку зусиль України із захисту територіальної цілісності, повернення всіх українських полонених, незаконно захоплених росією, а також у питаннях інтеграції України до Європейського Союзу.

Президент України Володимир Зеленський також запевнив європейських партнерів, що Україна продовжить рух у напрямку поглиблення інтеграції з Європейським Союзом і НАТО.

Фото pixabay.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

На линии фронта произошло 134 столкновения, враг атакует с неистовой силой. Всего за сутки враг нанес 3 ракетных и 70 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.