​Рада в першому читанні ухвалила революційні зміни при працевлаштуванні українців за кордоном

Верховна Рада на тижні ухвалила в першому читанні законопроект №2365 «Про захист трудових мігрантів та боротьбу з шахрайством в працевлаштуванні за кордон». Депутати пропонують 2 основні нововведення, які направлені на подолання шахрайства:


заборонити компаніям-посередникам у сфері міжнародного працевлаштування брати гроші з українців, які хочуть поїхати на роботу за кордон;

ввести адміністративну відповідальність для порушників. На них пропонують накладати штраф в розмірі 2-5 тисяч неоподатковуваних мінімумів (34-51 тис грн), зазначає Yavp.pl.

«В українському суспільстві швидко розповсюдиться інформація, що сплачувати за вакансії за кордоном гроші не можна, і ті, хто порушуватимуть цю норму, все одно швидко втратять прибутки. Шахрайство суттєво зменшиться, адже більшість нечесних бізнесменів заробляють на тому, що беруть наперед гроші за вакансію зі здобувачів, а потім чи просто зникають з грошима, чи відправляють людей незрозуміло куди», - зазначається в пояснювальній записці до законопроекту.

Автори законопроекту переконані, що поступова легалізація ринку міжнародного працевлаштування призведе до створення нормального конкурентного середовища та прозорої роботи бізнесу. У свою чергу, це принесе державі гроші у вигляді податків та убезпечить українців від сплати грошей шахраям.

«Якщо компанія-посередник буде погано працювати, брехати здобувачу про вакансію та умови роботи, то вона не отримає від роботодавця свою оплату. Тому цей законопроект значно підвищить якість надання послуг для населення компаніями-посередниками», - зазначається в пояснювальній записці.

Законопроект зараз готується до розгляду в другому читанні. Можливо, до нього будуть внесені якісь поправки.

«Це правильний крок з боку держави для захисту українців. Всі компанії-посередники повинні будуть зареєстровані у якості суб'єктів господарської діяльності як такі, що надають подібні послуги. І якщо до органу, який буде контролювати цей реєстр, будуть надходити скарги від громадян, що з них та чи інша компанія вимагає гроші, тоді буде виникати підстава штрафувати недобросовісних бізнесменів - від 17 до 85 тис грн», - прокоментував на Facebook-сторінці ухвалення законопроекту в першому читання президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник.

Фото fotolia.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

На линии фронта произошло 134 столкновения, враг атакует с неистовой силой. Всего за сутки враг нанес 3 ракетных и 70 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.