​Президент Польщі Анджей Дуда порівняв путіна з Гітлером

Президент Польщі Анджей Дуда розкритикував своїх європейських колег – президента Франції Емануеля Макрона та канцлера Німеччини Олафа Шольца за переговори з президентом росії володимиром путіним по Україні, повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».


В інтерв'ю газеті Bild польський президент заявив, що йому незрозуміло, навіщо лідери Німеччини та Франції виходять на контакти з путіним. «Я вражений усіма переговорами, які ведуться зараз із путіним. Канцлером Шольцем, президентом Еммануелем Макроном. Ці переговори нічого не дають. Чого вони вимагають? Вони лише легітимізують людину, відповідальну за злочини, які російська армія вчиняє в Україні», - сказав Дуда.

Глава польської держави провів аналогію, порівнявши путіна з Адольфом Гітлером та з тим, як із ним спілкувалися лідери інших країн у період Другої світової війни.

За його словами, ніхто не поводився таким чином, щоб це не було принизливим для Гітлера, і той міг «зберегти обличчя». «Хіба хтось сказав тоді, що Адольф Гітлер має зберегти обличчя? Що ми повинні діяти так, щоб це не було принизливим для Адольфа Гітлера? Я не чув про таке», - наголосив Дуда.

Необхідно зробити все, щоб зупинити імперіалістичну росію, наголосив польський президент. «Ми маємо всіляко допомагати українцям. Наша найбільша надія у тому, що російський імперіалізм зламає зуби в Україні. А поки що ми станемо настільки сильними, що він не посміє напасти на нас», - сказав Анджей Дуда.

Раніше прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький також назвав президента росії володимира путіна «небезпечнішим, ніж Адольф Гітлер та Йосип Сталін».

А президент Франції Еммануель Макрон висловився за можливість покращення дипломатичних відносин Заходу з москвою.

росія не повинна бути принижена у зв'язку з подіями в Україні, щоб дозволити покращити дипломатичні відносини між Заходом і москвою, коли конфлікт закінчиться, сказав глава французької держави.

Анджей Дуда. Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.