Новий регламент ВРУ ставить під питання її демократичність та легітимність

kogemyakin

 
У новоприйнятому законі про Регламент ВРУ для нового скликання багато положень, які ставлять під сумнів демократичність і легітимність діяльності нового складу парламенту.


Про це заявив Голова фракції БЮТ-Батьківщина Андрій Кожем’якін під час Погоджувальної Ради ВРУ, повідомляє byut.com.ua.

За його словами, провладна більшість прийняла закон Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України, відповідно до якого спікера тепер обиратимуть відкритим голосуванням.

«Для влади це досить зручно, тому що Голову ВРУ можна буде міняти кожні півроку і постійно тримати його під контролем і виконувати будь-які її забаганки», - підкреслив Андрій Кожем’якін.

За його словами, у новому Регламенті також збільшили чисельність фракції. «Таким чином депутатів по мажоритарних округах фактично силою змушують вступати до фракції і позбавляють можливості формувати свої групи», - наголосив Голова фракції.

Крім того, зазначив А.Кожем’якін, з Регламенту була вилучена позиція стосовно того, що 120 народних депутатів можуть ставити питання про відставку Уповноваженого Верховної Ради України з питань прав людини.

«Тобто, як пані Лутковська прийняла присягу десь під лавочкою, так відповідно до новоприйнятого Регламенту її і далі намагаються тримати під контролем», - сказав А.Кожем’якін.

Він також повідомив, що фракція «БЮТ-Батьківщина» буде визначатись, чи буде брати участь у робочій групі по підготовці засідання новообраного парламенту.

«У нас є питання до більшості, а також тих, хто колись обіцяв, що опозиція повинна мати дієві контролюючі повноваження та контролюючі функції. Ми хотіли би побачити, де ці контролюючі повноваження і функції закладені. Чи відповідні посади будуть запропоновані опозиції, як це було у 2008 році, коли ми приймали в першому читанні законопроект. Якщо так, тоді, звичайно, ми будемо брати участь, а зараз ми брати участі у роботі цієї групи не будемо», - заявив Голова фракції.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.