У Києві відбулися масові переписування протоколів «на колінах» та інші порушення у ТВК і ОВК

porushennya vibory

 
Незнання виборчого законодавства і небажання його виконувати - це серйозна проблема на шляху до встановлення реального результату волевиявлення у Києві. Спостерігачі мережі ОПОРА впродовж цієї виборчої кампанії зіткнулися з численними випадками правової безграмотності або правового нігілізму членів ДВК, ТВК, ОВК і учасників виборчого процесу.


Зокрема, у ніч виборів було кілька випадків порушення процедури, які непокоїли винятково представника мережі ОПОРА, натомість решта членів комісії та спостерігачів були готові порушити закон, тільки б якомога швидше все завершити. У результаті інколи виходило навпаки. Скажімо, на одній із ДВК у Шевченківському районі члени ДВК втратили цілу годину, через те, що не дослухались до процедурної поради спостерігача мережі ОПОРА.

На дільниці у Деснянському районі один з членів ДВК прийняв присягу тільки перед початком підрахунку голосів.

У ніч виборів також був інцидент з не допуском мобільної групи громадських спостерігачів мережі ОПОРА на ДВК, розташовану на вулиці Едуарда Вільде, де спостерігачеві мережі ОПОРА погрожували фізичною розправою та всіляко ображали. Мобільній групі довелося викликати міліцію.

Процес підрахунку голосів теж супроводжувався нехтуванням нормами закону. Зокрема, на київських ОВК і ТВК відбувалось масове переписування протоколів просто у коридорах ТВК чи ОВК без проведення засідання і голосування, без присутності спостерігачів. Більше того, одна людина ставила підписи за решту членів комісії та спостерігачів і тут же скріплювала такий документ вивезеною за межі дільниці печаткою. Причому, цю практику членів ДВК підтримують члени ОВК і ТВК. Спостерігач мережі ОПОРА зафіксував у Святошинському районі факт переписування протоколу і вивезення печатки за межі дільниці.




Коментарі

  +0 #1 выбир-бер 29 мая 2014 г., 11:10:48
Это были самые коррумпированные выборы в Украине! Цифры заготовили заранее, потом их опубликолвали, а теперь подгоняют протоколы под эти цифры. Ни Порошенко, ни Кличко никак не могли набрать такие цифры, если бы выборы были справедливыми.
  +0 #2 Shkapa 29 мая 2014 г., 11:37:06
Дык, это только в Киеве. Майдану ІІІ быть. Вы заметте: старая гвардия воспитаная компартией не здаётся. Всё ей не ймётся. Первый Майдан был чисто мирный, второй перерос в перестрелку, трейтий похоже начнётся с перестрелки и закончится расстрелкой. Но, чиновникам этого не понять.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Ситуация на фронте за истекшие 2 дня остается более-менее стабильна. Есть критические моменты на отдельных направлениях

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.