Чоловік, який влаштував стрілянину в редакції Libération, переданий суду

strelba libration

 
Влаштувавший стрілянину в центрі Парижа Абдельхакім Декар після спілкування зі слідчими переданий суду, який тепер буде вирішувати його подальшу долю. Про це повідомила сьогодні прокуратура французької столиці.


Як очікується, затриманий отримає на час судових розглядів статус підслідного. Сторона звинувачення також вимагає тимчасово позбавити його волі.

На даний момент чоловік знаходиться в одній з центральних лікарень міста під охороною поліції. Йому ставиться в провину замах на вбивство, викрадення і незаконне позбавлення волі людини. Досі Декар користувався своїм правом зберігати мовчання і відмовлявся відповідати на запитання слідства щодо причин скоєного.

Стрілянину в центрі Парижа Абдельхакім Декар влаштував у понеділок, увірвавшись в будівлю редакції газети Libération. Озброєний мисливською рушницею чоловік двічі вистрілив там в одного з фотокореспондентів видання, завдавши тому важкі поранення, після чого втік. Через кілька годин стрілок дав про себе знати в розташованому на значній відстані від центру міста діловому районі Дефанс, де відкрив вогонь по штаб-квартирі банку Societe Generale. Ніхто при цьому не постраждав.

Як встановила експертиза ДНК, ця ж людина кількома днями раніше вчинив збройний наліт на будівлю інформаційного телеканалу BFM. Інцидент стався в минулу п'ятницю. Тоді, однак, рушниця дала осічку, і зловмисник з місця події поспішно втік.

Як вдалося встановити слідчим, Декар був судимий в середині 1998 року за участь в організованій злочинній банді. Розшукуваний був затриманий в середу ввечері. Він був виявлений в машині, припаркованій на підземній стоянці. Зловмисника, який перебував у непритомному стані, одразу госпіталізували. За даними прокуратури, він мав намір вчинити самогубство.

В автомобілі поруч із затриманим було знайдено лист, в якому 48-річний Декар засудив "продажні ЗМІ" і нібито існуючу у Франції "фашистську змову".



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.