ООН позбавить російську мову міжнародного статусу

oon yazik

 
ООН збирається позбавити російську мову статусу офіційної і робочої мови організації, і таким чином вона перестане вважатися міжнародною мовою. Про це повідомляє NJTimes, передають «Конфлікти і закони».


Як пояснює Джим Ноланд, співробітник «Гарвард Лінгвістик Ресеч Груп», яка надавала ООН консультації з даного питання, російська мова стала робочою мовою ООН тільки під тиском з боку СРСР під час створення організації. Насправді ж вона ніколи не заслуговувала такого статусу.

Ситуація була більш-менш зрозумілої, поки існував так званий «східний блок», в країнах якого вивчали російську мову. Зараз же країни Центральної та Східної Європи, що колись були сателітами СРСР, більш не приділяють уваги вивченню російської мови. Навіть в Болгарії та Сербії - традиційно найбільш проросійських країнах Європи - на сьогоднішній день відсутні державні програми вивчення російської мови.

Молодь навіть в країнах колишнього СРСР все менше знає російську і все більше - англійську. Абияк російська мова ще виживає в Україні, але це ненадовго, оскільки російсько-українська війна завдала нищівного удару по дружбі двох народів.

Таким чином, ареалом поширення російської мови вже через 5 років залишаться тільки Росія, Білорусія і частково Казахстан. А це не тягне на причини залишати російську робочою мовою ООН, вважає Джим Ноланд. Тому вже зараз організація планує скасувати частину положень статуту, що встановлюють статус мов.

Місце російської мови в системі офіційних і робочих мов органів ООН можуть зайняти португальська і бенгалі, або ж есперанто.



Коментарі

  +2 #1 Гость 9 сент. 2014 г., 17:28:00
А вот это для "ПАРАШистов" серьезная оплеуха - они считают,то весь мир обязан знать их язык.
  +4 #2 Володимир 9 сент. 2014 г., 17:45:19
Це правильне рішення - русский изык вже нікому не потрібний !
  +6 #3 Козак Василь 9 сент. 2014 г., 17:51:47
Такого явища як російська мова і не існує взагалі
Насправді існує кацапський діалект Української мови, який виник десь наприкінці 15 століття
  +0 #4 Андрей Андреев 9 сент. 2014 г., 19:51:16
Ой как замечательно. Такая оплеуха, да для больного самолюбия лузера - это да!!!
  +0 #5 Оксана 10 сент. 2014 г., 12:19:03
:D :D только толком сами его и не знают :lol: :lol: 8) :-* :-*

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.