​У Женеві відновилися переговори по Сирії після виявлення коронавируса у 4-х делегатів від режиму Асада

У Женеві в четвер відновився третій тур засідань Конституційного комітету Сирії. Обговорення в рамках «малої групи» були припинені три дні тому через виявлення коронавирусної інфекції у чотирьох делегатів від режиму Башара Асада. Сьогоднішнє засідання почалося о 15.00 за турецьким часом без участі хворих делегатів, повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».


Спецпосланець ООН по Сирії Гейр Педерсен повідомив, що переговори поновилися відповідно до рекомендацій представників МОЗ Швеції. Будуть суворо дотримані всі запобіжні заходи, зокрема, соціальна дистанція і маски.

За його словами, організатори мирних переговорів заручилися рішучою підтримкою ключових міжнародних гравців по Сирії, у тому числі Туреччини, росії, Ірану і США. Педерсен зазначив, що переговори продовжаться до суботи 29 серпня.

Перше засідання Конституційного комітету Сирії пройшло 30 жовтня за егідою ООН в Женеві.

До складу Конституційного комітету, що складається з двох структур, працює 150 осіб.

До першої входять представники режиму Асада, сирійської опозиції і неурядових організацій.

У другу структуру, так звану «малу групу» з 45 осіб (15 представників опозиції, 15 - режиму Асада і 15 – неурядових організацій).

Проект тексту конституції, у підготовці якого беруть участь 45 чоловік, повинен бути схвалений всіма 150 членами комітету. Для прийняття документа за нього повинні проголосувати не менше 75 відсотків від складу Конституційного комітету Сирії.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Ситуация на фронте за истекшие 2 дня остается более-менее стабильна. Есть критические моменты на отдельных направлениях

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.