​Ізраїльські ЗМІ: США відкинули план Тель-Авіва щодо евакуації палестинців з Рафаху


США відкинули план Ізраїлю щодо евакуації палестинців із міста Рафах на півдні блокованого сектору Газа в рамках підготовки до наземного наступу, повідомляє ізраїльський телеканал Channel 12, повідомляє турецьке інформагентство Анадолу.

За даними телеканалу, офіційні особи зі США та Ізраїлю, у тому числі держсекретар США Ентоні Блінкен та радник американського президента з нацбезпеки Джейк Салліван, а також міністр стратегічних справ Ізраїлю Рон Дермер та голова Ради національної безпеки Ізраїлю Цахі Ханегбі провели збори у форматі відеоконференції, на яких обговорили альтернативні пропозиції Вашингтона щодо наземного наступу на Рафах.

«Ви збираєтеся взяти на себе відповідальність за масовий голод у 21 столітті, і це є неприйнятним. План евакуації, який ви представили, не є ані вражаючим, ані здійсненним», - сказав Салліван на зборах.

Блінкен же у глузливій формі заявив ізраїльським чиновникам: «Судячи за швидкістю вашої роботи з доставки гуманітарної допомоги, евакуація Рафаха займе 4 місяці».

Ізраїльський міністр Дрімер у свою чергу заявив, що ХАМАС неможливо перемогти, не увійшовши до Рафаха, і це непереборна умова для досягнення цілей «війни».

У відповідь Салліван заявив: «Якщо не буде організованого плану наступного дня після війни, ні Рафах, ні щось ще не зможе допомогти вам просунутися до ліквідації ХАМАС».

Пізніше прес служба Білого дому опублікувала спільну заяву за підсумками зборів, які тривали близько двох годин.

У тексті привернуто увагу до стурбованості США щодо можливого ізраїльського наступу на Рафах.

Влада США часто заявляє, що виступає проти наступу на Рафах, де знайшли укриття близько півтора мільйона внутрішньо переміщених палестинців.

У Тель-Авіві заявляють, що мають намір розпочати наступ на найпівденніший населений пункт сектору Газа всупереч запереченням США.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив на прес конференції 1 квітня, що схвалює наземну атаку армії на Рафах.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

На линии фронта произошло 131 боевое столкновение, очень высокая боевая интенсивность, враг напирает на Бахмутском и Авдеевском направлениях

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.