​США попереджають Іран і закликають Раду Безпеки засудити напад на Ізраїль

США попередили, що Іран «нестиме відповідальність», якщо він спробує подальші військові дії проти Ізраїлю або США під час екстреного засідання Ради Безпеки ООН у неділю.


«Сполучені Штати не прагнуть до ескалації, — заявив заступник посла США Роберт Вуд. – Наші дії носили суто оборонний характер», повідомляє Politiko.

США закликали Раду Безпеки засудити напад Ірану на Ізраїль у суботу . Вуд повторив генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша, який інформував раду під час екстреної сесії в неділю.

«Настав час відійти від краю прірви, — сказав Гутерріш. – Ми маємо спільну відповідальність за активне залучення всіх зацікавлених сторін, щоб запобігти подальшій ескалації».

росія та Іран розкритикували заклики до деескалації як лицемірні, вказавши на те, що США, Велика Британія та Франція заблокували написану росією заяву для преси Ради безпеки на початку цього місяця, яка засуджувала очевидний авіаудар Ізраїлю по консульству Ірану в Сирії.

Екстрена сесія не дала офіційної заяви Ради Безпеки, але Ванесса Фрейзер з Мальти, яка головує в РБ ООН цього місяця, сказала журналістам після зустрічі, що, на її думку, сесія сприяла деескалації підвищеної напруженості в регіоні.

«Повідомлення за столом Ради було дуже, дуже чітким — що не повинно бути подальшої ескалації», — сказав Фрейзер.

Довгоочікуваний авіаудар Ірану по Ізраїлю в суботу посилює напругу в регіоні, оскільки США намагаються розмежувати свою підтримку Ізраїлю та уникати ескалації в регіоні.

Американські офіційні особи закликають Ізраїль проявляти стриманість у своїй відповіді , а президент Джо Байден сказав прем’єр-міністру Ізраїлю Біньяміну Нетаньяху, що США не приєднаються до ізраїльського контрудару.

Посол Ірану в ООН Амір Саїд Іравані заявив у неділю, що Тегеран хоче уникнути розширення конфлікту, але захистить себе, якщо США розпочнуть військову операцію проти Ірану.

Авіаудар Ірану був майже повністю зірваний ізраїльськими системами протиповітряної оборони, які були підкріплені його співпрацею з союзниками США, Великобританією та Францією. Йорданія також перехопила безпілотники та ракети, які зайшли в її повітряний простір, повідомляє Reuters . Деякі офіційні особи США вважали напад способом для Ірану зберегти обличчя і що Тегеран не хоче ескалації.

Гілад Ердан, посол Ізраїлю в ООН, показує атаку іранських ракет, що пролітають над мечеттю Аль-Акса. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

На линии фронта произошло 131 боевое столкновение, очень высокая боевая интенсивность, враг напирает на Бахмутском и Авдеевском направлениях

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.