Запропонований владою проект бюджету-2014 є схемою для розкрадання коштів

kabmin koruptsiya

 

Опозиція не підтримуватиме запропонований владою проект державного бюджету на 2014 рік через зменшення обсягів фінансування низки соціальних програм. Про це заявив народний депутат фракції «УДАР» Валерій Карпунцов у ефірі Espreso.tv, повідомляють «Конфлікти і закони».


«Ми не можемо підтримати бюджет, в якому на охорону здоров'я передбачено видатків на 32 % менше, ніж в минулому році, на дітей з церебральним паралічем – з 12 мільйонів виділяють лише 6, на дитячі табори «Артек» та «Молоду гвардію» – замість 120 мільйонів дають 60. Як підтримувати цей бюджет?», - сказав Карпунцов.

На його думку, розгляд державного бюджету у Верховній Раді до нового року є малоймовірним. «Механізм дерибану коштів закладається у самому бюджеті. В самій партії регіонів є бунт. Представники старої еліти партії регіонів говорять, що не можуть їхати в округ, тому що не можуть вирішити питання щодо доріг, газифікації, шкіл, тому що видатки на ці статті скорочуються. І вони жорстко поставили питання, в результаті чого погодилися на перенесення розгляду бюджету після нового року», - зазначив він.

За його словами, влада порушує законодавство, що регулює бюджетний процес в країні. «Бюджетний кодекс передбачає, що проект бюджету повинен бути поданий в парламент до 15 вересня. Процедура повинна тривати певний час, щоб проект можна було постатейно переглянути, у тому числі і по регіонах. А якщо не діють по закону, то цей процес називається схемою дерибану коштів. Тому і наполягають, щоб швиденько його розглянули», - наголосив Карпунцов.

Депутат підкреслив, що у разі відсутності ухваленого головного фінансового документу на наступний рік застосовується механізм часткового забезпечення державних видатків. «Згідно з законодавством, у разі неухвалення бюджету, фінансування державних видатків не припиняється, а здійснюється за принципом виділення 1/12 коштів від минулорічного обсягу. Усі захищені статті забезпечуються», - пояснив Валерій Карпунцов.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.