МВФ не дасть Україні грошей до того часу, поки не буде створено ефективний антикорупційний орган

chumak mvf

 
Сьогодні перед українським парламентом дуже жорстко стоїть питання: або депутати підтримають створення відповідного правоохоронного антикорупційного органу, або європейці просто не нададуть фінансову підтримку Україні. Про це розповів голова парламентського комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, народний депутат від фракції «УДАР» Віктор Чумак під час прес-конференції, повідомляють «Конфлікти і закони».


«Ми отримали кілька пропозицій щодо створення спільної моніторингової групи правоохоронців Європейського Cоюзу для відстеження руху всіх тих коштів, які будуть надходити до України в якості фінансової допомоги. Але біда в тому, що в Україні, на жаль, немає єдиного антикорупційного органу, який би проводив такого роду моніторинг», - наголосив політик.

Він нагадав, що у Верховній Раді вже зареєстровано проект закону №4573 про створення Національного бюро антикорупційних розслідувань, яке буде займатися розслідуванням корупційних дій саме серед високопосадовців. «Я знаю, що на сьогоднішній день в Україні існує сильне лобі серед відповідних громадських організації, експертів галузі та мас-медіа, які створюють широке поле для тиску на парламент з вимогою розглянути та ухвалити відповідний проект закону. Адже в теперішніх економічних та політичних умовах не можна дозволити зникнути навіть найменшим сумам грошей через корупційні оборудки», - підкреслив Чумак.

Водночас він подякував представникам Австрійського парламенту, які одними із перших відгукнулися для співпраці з українськими колегами у напрямку введення санкцій до тих високопосадовців, які працювали на режим януковича.



Коментарі

  +0 #1 макс 3 апр. 2014 г., 20:16:52
это стало очевидным после выступления яценюка с антикризисными мерами.дограбливать и без того нищий народ-преступление.понятно что у власти остались те же что и были только под другими фамилиями и никто никаких денег корумпированому правительству давать не будет.а жить то надо хоть как то.вот и подняли тарифы долар жкх топливо...потому что если бы расчитывали на кредит то эти меры были бы намного мягче.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.