​Споживачі платять «Роттердам плюс», але екологічна якість до Роттердаму навіть не наближається

У жовтні минулого року ДТЕК купував у США вугілля із сіркою 3,3% (посилання на новину - тут). Це втричі більше, аніж стандарт Роттердаму (<1%). А в тарифах споживачі із квітня 2016 року платять саме Роттердам+.


В Україні середня сірка вугілля близько 2%. Тобто споживачі платять Роттердам+, але екологічна якість до Роттердаму не наближалася, а навпаки - віддалялася. Пояснювали це просто і нехитро: «ну ми ж змішуємо американське вугілля із українським вугіллям».

Мені потрапили імпортні дані за листопад. Виявляється, у листопаді ДТЕК із США імпортував вугілля із сіркою ще вище, аж 3,46%.

Купували через свою швейцарську прокладку DTEK Trading SA, там залишали маржу і «надували» вхідну ціну для України.

Отже, бізнес-план:

1. Отримали в тарифах Роттердам+.

2. Купили дешеве екологічне шкідливе вугілля.

3. Через свою швейцарську прокладку зробили його дорогим.

4. Тим самим завищили витрати, тобто занизили базу до оподаткування в Україні.

5. І вже цим дорогим американським вугіллям виправдали Роттердам+.

6. Повертаємось в пункт 1.

Звичайно, державні органи мали б швидко розкусити і наказати за ухилення від сплати податків та використання екологічно шкідливого вугілля. Але у нас - нагородили Роттердамом+, і більше нічого не помічають.

Жителям Запоріжжя, Ладижину та інших міст, куди відправлялося на спалювання це «цінне» американське вугілля, можна лише поспівчувати. Як бачимо, цинізм і жадібність перемогли соціальну відповідальність.

Andriy Gerus, facebook.com

Фото theinsider.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.