Родичі загиблих у катастрофі MH17 в суді Чикаго подали на Гіркіна позов в 850 млн доларів

girkin sud

 
Родичі загиблих в авіакатастрофі рейсу MH17 знову подали позов до суду американського міста Чикаго на колишнього міністра оборони «Донецької Народної Республіки» Ігоря Стрєлкова (Гіркін). За кожну жертву аварії Boeing на Донбасі представники 17 родин вимагають виплатити 50 млн доларів.


Сюжет про судовий розгляд випустила в ефір радіостанція «Голос Америки». У ньому показано позовну заяву родичів жертв авіакатастрофи. Видання зазначає, що загальна сума позову до Гіркін склала 850 млн доларів. Позов подали 17 осіб, одна з яких - громадянин США.

Гіркіна звинувачують за трьома статтями.

Перша - позасудове вбивство. Позивачі посилаються на Закон про захист жертв катувань, який дозволяє розглядати справу проти колишнього командира українських сепаратистів, громадянина Росії, з вимогою компенсації за смерть пасажирів рейсу MH17, серед яких були громадяни Великобританії, Нідерландів, Малайзії.

За другою статтею Гіркіна звинувачують у збиванні і руйнуванні самого літака і в порушенні міжнародного права.

Відповідно до третьої статті, росіянин звинувачується у змові зі своїм заступником Сергієм Петровським і з особами, які мають безпосереднє відношення до ракетного удару по малайзійському лайнеру.

У позовній заяві обґрунтовується причетність Гіркіна до катастрофи Boeing на Донбасі. У документі говориться, що 17 липня 2014 року, коли був збитий малайзійський лайнер, Гіркін командував армією ДНР і вів війну проти України. При цьому в заяві підкреслюється, що саме під його командуванням і з його допомогою на Донбас перевезли одну або кілька ракетних установок «Бук», з якої і був збитий пасажирський літак.

У документі також йдеться про безпосередню причетність Росії до катастрофи. У заяві наголошується, що Гіркін - російський громадянин, а в санкційних списках ЄС він значиться як діючий офіцер ГРУ РФ. У документі також наголошується, що військові дії ДНР веде за підтримки Москви, а Гіркін «діяв, виходячи з дійсних або видимих повноважень від уряду Росії».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.