На 2013 рік у Києві на медичні засоби і ліки для дитини у дитсадку заплановано 2 грн., у школі – 4 грн.

ditsadok

 
Київські навчальні заклади терміново потребують якісного медичного супроводження. Про це заявила депутат від фракції «УДАР» у Київраді Людмила Закревська. «Стан медичного забезпечення київських шкіл і садків незадовільний. Серйозну проблему становлять неукомплектованість шкіл медичним персоналом. Є школи і дитсадки, де взагалі практично немає медпрацівників, бо медики працюють лише на 1/10 (!) ставки. У навчальних закладах нестача медичних засобів і ліків. Немає елементарних речей: тонометрів, джгутів тощо. При цьому травматизм під час навчального процесу становив по Києву, наприклад, у 2011 році майже 2,5 тисячі випадків», - зазначила Людмила Закревська.


Депутат розповіла, що у столичній програмі «Здоров’я киян» немає розділу, який би був присвячений вдосконаленню медичного супроводження шкіл. Водночас у програмі «Освіта міста Києва 2011-2015» існує підпрограма «Здоров’я через освіту», в якій, зокрема, прописано, що у 2013 році повинна бути повністю вирішена проблема укомплектування навчальних закладів медичним персоналом.

«За цією програмою на 2013 рік на медичні засоби і ліки у Києві на одну дитину в дитсадку передбачено витратити трохи більше 2 грн. на рік., а у школах - приблизно 4 грн. на рік. То про яке забезпечення медичними засобами і ліками може йтися?!» – наголошує Людмила Закревська.

У столичному осередку «УДАРу» вважають за доцільне перенести «Здоров’я через освіту» у програму «Здоров’я киян», щоб питанням медичного забезпечення шкіл опікувалися професіонали.

«УДАР» переконаний, що здоров’я дітей – пріоритетне питання, яке треба лобіювати на всіх рівнях, адже на сьогодні серед першокласників тільки 5-9% практично здорових дітей, не кажучи вже про випускників шкіл, повідомляє прес-служба політичної партії "УДАР Віталія Кличка".



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.