Кличко з Саакашвілі закрили перший фестиваль проектів міського розвитку «Pro місто», який вперше провели в столиці

klichko saakashvili

 
Київ має стати по-справжньому європейським та комфортним містом. Але без спільних зусиль, ідей та співпраці влади і громадськості цього досягти складно. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час оголошення переможця конкурсу на кращий міський стартап, який відбувся в рамках Фестивалю проектів міського розвитку «PRO місто». Такий фестиваль провели в столиці вперше, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі Київського міського голови.


Кличко наголосив, що в Києві вже розпочалися реальні позитивні зміни, однак багато що ще доведеться зробити і тут знадобляться ідеї, які роблять місто більш сучасним і технологічним. «Кожному з нас впадають в око ті проблеми, які є в місті. І перед нами стоїть завдання - в короткий проміжок часу змінити ситуацію. І це можна реалізувати, маючи спільне бачення з громадськістю, враховуючи її думки. Тому ми організували такий демократичний дискусійний майданчик», - сказав Віталій Кличко.

Зокрема, за його словами, значна увага має бути приділена проектам щодо облаштування сучасних парковок, утилізації відходів, облаштування скверів, організації громадських просторів. «Місто повинно розвиватися, змінюватися, але, безумовно, не втрачати своєї ідентичності», - сказав мер.

За словами Кличка, майданчиком для пошуку спільних проектів, які сприятимуть розвитку Києва, став перший Фестиваль «Pro Місто». «Однак такий фестиваль ми хочемо зробити постійним майданчиком для обміну ідеями, планами та визначенням шляхів їх втілення», - сказав він. Кличко нагадав, що на фестивалі були представлені близько 70 проектів від департаментів КМДА і майже стільки ж проектів, презентацій, воркшопів та майстер-класів від громадських організацій і міських ініціатив.

Водночас, в конкурсі на кращий міський стартап-2015 м. Києва «Best Urban Social Startup» було понад 160 проектів, серед яких визначили 10 фіналістів. Переможцем конкурсу став проект «Оціум-бібіліотека. Мережа публічних просторів». Автори проекту отримали 200 тис. грн. від спонсорів на реалізацію своєї ідеї.

В свою чергу екс-президент Грузії, новий губернатор Одещини Міхеїл Саакашвілі, який був одним з лекторів на Фестивалі і представляв урбаністичні проекти, втілені в Грузії, підтримав ідеї Віталія Кличка щодо міського розвитку і його реальні кроки по змінах у Києві. Водночас він наголосив, що для більш позитивних змін в Україні потрібно побороти корупцію, яка гальмує будь-який розвиток. «Я сподіваюся, що Київ стане прикладом для всіх інших міст України. І Кличко здатен змінити ситуацію, він і не такі бої вигравав», - зазначив Саакашвілі.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.