Захисники Луценка розповіли представникам США про судові перипетії

flag posolstvo

 
Захисники екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка – дружина Ірина Луценко та адвокат Ігор Фомін – у посольстві Сполучених штатів Америки зустрілися із Другим Заступником Державного Секретаря США, представником Управління з питань прав людини, демократії та праці Томасом Мелією та Послом США в Україні Джоном Теффтом.


Т.Мелія висловив занепокоєння з приводу ненадання належної медичної допомоги Ю.Луценку, обмеження у спілкуванні із адвокатами, порушення конституційних прав засудженого на приватне життя.

За словами Ірини Луценко, заступник Держсекретаря США висловив також занепокоєння із приводу загальної політичної ситуації в країні та наголосив на тенденції посилення тиску на ув’язнених опозиційних політиків.

Посол США, у свою чергу, повідомив захисникам, що вже звертався до відповідних установ про можливість зустрічі із Юрієм Луценком на території Менської виправної колонії №91.

Адвокат Ігор Фомін детально пояснив Т.Мелії та Д.Теффту судові перипетії, проходження стадії касації по першій справі та підготовки до апеляції по другій справі, що ускладнюється порушенням права як адвокатів, так і засудженого на конфіденційність при зустрічах у колонії.

Представники США із тривогою оцінюють ситуацію із ув’язненням Ю.Луценка та порушенням його прав.

За словами Другого Заступника Державного Секретаря США Т.Мелії, питання ув’язнення Юрія Луценка залишається на порядку денному у відносинах США та України, повідомляє "Народна самооборона".



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.