​Трамп заборонив в’їзд сирійським біженцям до США

Президент США Дональд Трамп підписав два виконавчі розпорядження, спрямовані на підвищення безпеки США, один із яких обмежує в’їзд будь-яких сирійських біженців у Сполучені Штати протягом невизначеного періоду часу, повідомляє «Голос Америки».


Указ «Захист нації від в’їзду іноземних терористів у Сполучені Штати», підписаний у п’ятницю, закликає до припинення віз та інших імміграційних пільг для громадян «країн, які викликають особливе занепокоєння».

Два агентства Організації Об’єднаних Націй опублікували в суботу спільну заяву, через кілька годин після наказу Трампа, які говорять: «Потреби біженців і мігрантів у всьому світі ніколи не було більшими, і програма переселення США є однією з найважливіших у світі».

Управління верховного комісара ООН у справах біженців і Міжнародна організація з міграції висловили сподівання на те, що «США продовжуватимуть свою лідерську роль і давні традиції захисту тих, хто втікає від конфліктів і переслідувань». Агентства зазначили, що вони «твердо переконані в тому, що біженці повинні мати право на однакове ставлення для захисту і допомоги, а також можливості для переселення, незалежно від їхньої релігії, національності або раси».

Трамп підписав укази в п’ятницю в Пентагоні, де він брав участь у присязі на пост міністра оборони Джеймса Меттіса. Незабаром після того протестувальники влаштували демонстрацію біля головної федеральної офісної будівлі в Нью-Йорку.

Як причину наказу документ називає терористичні атаки 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку та Вашингтоні, здійснені 19 іноземцями, що без труднощів отримали візи для в’їзду в Сполучені Штати. Указ також посилається і на інші злочини, пов’язані з тероризмом і скоєні протягом останніх 15 років іноземними громадянами, що в’їхали до Сполучених Штатів, використовуючи або короткострокові візи – як відвідувачі, студенти або тимчасові працівники – або як біженці, що шукали можливості переселення до США.

Фото AP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.