​Адміністрацію Трампа оточили українські чиновники

Після виборів у США в листопаді минулого року українські чиновники почали активно відвідувати Вашингтон, але інтенсивність відвідувань помітно зросла після того, як у січні відновилася сесія Конгресу: одна недавня поїздка привела більше 70 українських політиків у Конгрес відразу, повідомляє «Голос Америки» з посиланням на Foreign Policy. За словами штатного співробітника Конгресу, який працює над політикою щодо України та росії, не проходить і дня, щоб він не бачив українських законодавців на Капітолійському пагорбі, інформує видання.


Журналісти називають дві причини такої частоти візитів: по-перше, надзвичайно велика роль, яку відіграють США в українській внутрішній політиці; по-друге, відсутність чіткої позиції адміністрації Трампа в політиці щодо України.

Законодавці з усієї України з’їжджаються до Вашингтона з надією, що їм вдасться скористатися політичним вакуумом і здійснити вплив, зазначає видання.

Перехід від адміністрації Обами до Трампа був неспокійним для багатьох країн, але ніде послання не були такими заплутаними, як в Україні, наголошує Foreign Policy. Суперечливі заяви адміністрації Трампа щодо росії викликали зростання тривоги в Києві. Український уряд почав шукати традиційні та неформальні канали комунікації з президентом США. Одним із прикладів останнього видання називає спроби Олександри Ніколаєнко, української моделі та колишньої учасниці конкурсу «Міс Всесвіт», а тепер дружини Філа Раффіна, мільярдера і близького друга Трампа, налагодити контакти «з будь-ким із адміністрації» для посла України в США Валерія Чалого. Сам Чалий, зазначає видання, заперечив цей факт, підтвердивши при тому факт спілкування з Ніколаєнко на неформальному заході.

Чи через традиційні канали зв’язку, чи неформальні, чи комбінацію обох, Україна мала деякі успіхи в намаганні вийти на Трампа та його внутрішнє коло, підсумовує Foreign Policy. Чалий відіграв центральну роль у цих зусиллях, встановивши контакт зі штатними співробітниками Трампа після його перемоги і зустрівшись із Трампом та іншими членами його команди особисто за кілька днів до інавгурації президента, підкреслюють автори.

На початку лютого Петро Порошенко став одним із перших іноземних лідерів, хто поспілкувався з Трампом, невдовзі після ескалації бойових дій вздовж лінії розмежування в східних регіонах України. Ця зустріч, як зазначає видання, стала вражаючим досягненням для української дипломатії.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.