​Новим прем’єр-міністром Чехії згідно перемозі у виборах стане мільярдер Бабіш

Правоцентристський політичний рух АNO («Акція незадоволених громадян») на чолі з мільярдером і другим найбагатшим чеським громадянином Андреєм Бабішем здобув перемогу на парламентських виборах у Чехії.


Згідно з порахованими 100% бюлетенів, ANO набрав 29,64 відсотка голосів виборців. На другій сходинці – права Громадянсько-демократична партія. Третє і четверте місця дісталися новим опозиційним партіям – ліберальній Чеській піратській партії та партії «Свобода і пряма демократія» (SPD), повідомляє «Голос Америки».

АNO набрав майже у три рази більше голосів виборців, ніж партія, яка посіла друге місце, втім, багато політичних сил вже висловили незгоду створювати з переможцем коаліцію. Водночас Бабіша звинувачують у фальсифікаціях. Президент Чехії Мілош Земан у неділю заявив, що ці звинувачення не завадять Бабішу стати прем’єр-міністром країни. «Моя мета, коли я назначу прем’єр-міністра, а ним стане Андрей Бабіш, це мати впевненість, чи принаймні велику вірогідність, що прем’єр-міністр буде успішним у парламентському вотумі довіри», - сказав президент в інтерв’ю в неділю.

АNO має 78 з 200 крісел нижньої палати парламенту, для формування парламентської більшості їм необхідні союзники з восьми інших фракцій. Однак Бабішу, який позиціонує себе проти істеблішменту, кажуть політологи, знайти союзників буде нелегко. Його опоненти бачать Бабіша загрозою демократії через його жорсткий стиль управління, бізнес та контроль над ЗМІ, що може, як вони побоюються, створити конфлікт інтересів.

Загалом до парламенту Чеської Республіки увійшли 9 політичних партій і рухів, які здолали необхідний 5-відсотковий бар’єр. Участь у виборах взяли 60,83 відсотка виборців.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.